Tento recept na pečené vepřové maso si získá srdce každého – je ideální pro vydatný oběd!

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pečené vepřové maso. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

Pečené vepřové maso
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pečené vepřové maso

Co budeme potřebovat:
  • 2-2,5 kg vepřové krkovice
  • 300 g sladké papriky
  • 300 g cibule
  • 1 kg brambor
  • 6-7 stroužků česneku
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g slaniny
  • 250 g sýra

Na marinádu:

  • 1 polévková lžíce papriky
  • 1 lžička chilli papričky
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička granulovaného česneku
  • 2-3 lžičky soli (podle chuti)
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje

Jak budeme postupovat:

1. Vepřovou krkovici nakrájejte na plátky tak, aby se dala proložit vařenou zeleninou.

Pečené vepřové maso
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Příprava marinády: všechny ingredience na marinádu dejte do mísy a promíchejte.

Pečené vepřové maso
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Maso bohatě potřete marinádou, přendejte do prostorné nádoby a zabalte do potravinářské fólie. Nechte ji marinovat, dokud nepřipravíte ostatní ingredience.

Pečené vepřové maso
Zdroj: retete-usoare.eu

Tip: nechte si trochu marinády na později.

4. Oloupejte všechnu zeleninu.

5. Nakrájejte slaninu a sýr.

Pečené vepřové maso
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Papriky a cibuli nakrájejte na kolečka. Brambory a stroužky česneku také rozkrojte napůl a přidejte je do hluboké mísy. Osolte je, přidejte olej a dobře promíchejte.

Pečené vepřové maso
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Plech potřete trochou marinády.

8. Do každého kusu masa vložte dva plátky papriky a cibule, plátek slaniny a sýra. Kousek masa uprostřed zajistěte dvěma vlákny potravinářského provázku.

Pečené vepřové maso
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Přendejte je do pekáče, po stranách přidejte směs brambor a česneku, potřete trochou marinády, pekáč přikryjte pokličkou (nebo alobalem) a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 60 minut. Poté sejměte pokličku a maso se zeleninou pečte dalších 60-70 minut při stejné teplotě.

Pečené vepřové maso
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Maso přemístěte na desku, naporcujte a podávejte s bramborami.

Pečené vepřové maso
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na pečené vepřové maso zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Skvělý tip na nedělní oběd – Obložené vepřové maso z jedné mísy.