Domů Recepty Dokonalé pečené vepřové maso – správná technika přípravy!

Dokonalé pečené vepřové maso – správná technika přípravy!

ZDROJretete-usoare.eu

Doporučujeme vám vyzkoušet tento recept na správnou techniku přípravy pro lahodné, neuvěřitelně křehké a šťavnaté pečené vepřové maso. Budeme vařit s přídavkem dusitanové soli. Nebojte se toho. Přídavek dusitanové soli dodává výrobku příjemnou a chutnou barvu. Prodlužuje také trvanlivost, zabraňuje růstu bakterií v mase a změkčuje jeho vlákna.

Dokonalé pečené vepřové maso - správná technika přípravy!
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Triky na pečené vepřové maso

Co budeme potřebovat:

  • 1,6 kg vepřového masa
  • 16 g kamenné soli
  • 16 g dusitanové soli
  • 2 g granulovaného česneku
  • 2 g zrnek černého pepře
  • 2 g jalovcových bobulí
  • 2 bobkové listy
  • 2 g muškátových zrnek
  • 2 g mletého muškátového oříšku
  • 2 g koriandru

Jak budeme postupovat:

1. Vmíchejte kamennou a dusitanovou sůl (ve stejném množství).

Dokonalé pečené vepřové maso - správná technika přípravy!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Maso z obou stran potřete solnou směsí, zabalte do potravinářské fólie a uložte na týden do chladničky. Doporučujeme označit maso štítkem a uvést den, kdy jste ho vložili do chladničky, a den, kdy ho musíte vyjmout a připravit.

Dokonalé pečené vepřové maso - správná technika přípravy!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Rozdrťte bobkové listy, zrnka černého pepře, koriandr a muškátový oříšek. Přidejte mletý muškátový oříšek, granulovaný česnek a koření promíchejte.

Nepřehlédněte:
Vynikající čokoládové květinky z listového těsta - nejen pro děti, ale i mlsné dospělé
Dokonalé pečené vepřové maso - správná technika přípravy!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Maso odkryjte a vmasírujte do něj suchou směs koření.

Dokonalé pečené vepřové maso - správná technika přípravy!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Ke kontrole teploty masa budete potřebovat teploměr. Vložte jehlu teploměru do kusu masa, vložte jej do pekáče a poté jej vložte do trouby. Měla by být studená. Nastavte ji na 70 °C. Po hodině zvyšte teplotu na 80 °C. Je důležité zajistit, aby teplota masa byla 72-74 °C. Po zvýšení teploty na 80 °C troubu několik hodin neotevírejte.

Dokonalé pečené vepřové maso - správná technika přípravy!
Zdroj: retete-usoare.eu
Dokonalé pečené vepřové maso - správná technika přípravy!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Náš kus masa se pekl 4 a půl hodiny. Teplota kusu masa může být o něco vyšší nebo nižší v závislosti na jeho velikosti. Vyjměte maso z trouby, zakryjte plech potravinovou fólií a dejte ho na šest hodin do lednice.

Dokonalé pečené vepřové maso - správná technika přípravy!
Zdroj: retete-usoare.eu
Dokonalé pečené vepřové maso - správná technika přípravy!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Maso vyjměte z lednice, odstraňte potravinovou fólii, nakrájejte na plátky a pochutnejte si!

Dokonalé pečené vepřové maso - správná technika přípravy!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Skvěle se hodí na sendviče, na talíř s předkrmy nebo jako svačina!

Doporučujeme také připravit chutný salát z tuňáka a fazolí z konzervy. Je velmi chutný a může se podávat i na slavnostní tabuli.

Vynikající salát s tuňákem a fazolemi z konzervy!

Co budeme potřebovat:

  • 300 g fazolí z konzervy
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (na salát)
  • 200 g rajčat
  • 1 červená cibule
  • 10 g petrželky
Nepřehlédněte:
Chutný dezert s vanilkovým krémem a jablky: Recept zde

Dresink:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • půl lžičky soli
  • 1 lžíce citronové šťávy (podle chuti)

Pro marinování cibule:

  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička cukru
  • půl lžičky soli
  • 1 sklenice vroucí vody

Jak budeme postupovat:

1. Připravte marinádu na cibuli: cibuli nakrájejte na malé kousky a přendejte do mísy. Přidejte sůl, cukr, ocet a vroucí vodu. Promíchejte a nechte cibuli marinovat, dokud nepřipravíte ostatní ingredience na salát.

Vynikající salát s tuňákem a fazolemi z konzervy!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Nasekejte petrželku, nakrájejte rajčata na kostičky a přidejte je do salátové mísy.

Vynikající salát s tuňákem a fazolemi z konzervy!
Zdroj: retete-usoare.eu
Vynikající salát s tuňákem a fazolemi z konzervy!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Fazole omyjte, dobře je zbavte vody a přidejte je do mísy spolu s tuňákem rozdrobeným vidličkou a zbaveným šťávy. Přidejte petrželku a okapanou marinovanou cibuli.

Vynikající salát s tuňákem a fazolemi z konzervy!
Zdroj: retete-usoare.eu
Vynikající salát s tuňákem a fazolemi z konzervy!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Připravte zálivku: olej smíchejte s citronovou šťávou a promíchejte metličkou. Trochu je osolte.

Vynikající salát s tuňákem a fazolemi z konzervy!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Salát přelijte zálivkou a promíchejte.

Vynikající salát s tuňákem a fazolemi z konzervy!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Získáte barevný, chutný a velmi snadný salát.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní článek zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se: Vynikající roláda z vepřové kotlety, která má jednoduchou a rychlou přípravu.