Pokud se i vy řadíte do skupiny milovníků pudinkových dezertů, pak je tento recept přesně pro vás! Dnes si totiž společně přichystáme výbornou piškotovou buchtu s čokoládovou polevou právě s pudinkem. Tento dezert je skvělým tipem na víkendovou snídani, třeba i do postele.
Pokud jsme vás na tuto mňamku nalákali, pojďme si ji tedy společně přichystat!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento vanilkový dezert!
Výborný recept na piškotovou buchtu:
Co budeme potřebovat:
těsto:
- 4 ks bílků
- 6 lžic cukru
- 4 lžíce studené vody
- 5 lžic hladké mouky
- 3 lžíce kakaa
krém:
- pytlík jahodového pudinku
- 3 lžíce zakysané smetany
- 250 ml mléka
- 4 ks žloutků
- 150 g cukru
- 3 pytlíky vanilkového cukru
- 250 g másla
- čokoláda na polevu
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si bílky vyšleháme s cukrem až do podoby tuhého sněhu. Ve druhé misce si smícháme zbylé suroviny na těsto. Pořádně promícháme a začneme pomalu a postupně přidávat vyšlehaný sníh. Opět promícháme.
2) Připravíme si plech, který si vymažeme a posypeme. Směs, kterou jsme vytvořili rovnoměrně umístíme na plech. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut. Po vychladnutí korpus podélně rozřízneme na 2 poloviny. Jednu polovinu ponecháme na plechu.
3) Pokračujeme krémem. Uvaříme si klasicky pudink ale bez cukru! Ještě do horkého pudinku přidáme žloutky a poté cukry. Mícháme na mírném ohni, dokud se cukry nerozpustí. Poté odstavíme z ohně a zakryjeme potravinářskou folií.
4) Jakmile nám krém vychladne, tak přimícháme máslo a také zakysanou smetanu.
5) Nyní začneme rovnoměrně potírat krémem korpus, který máme na plechu. Poté přikryjeme druhou polovinou korpusu, a nakonec polijeme rozpuštěnou čokoládou. Na samí závěr umístíme na pár hodin do lednice. Máme hotovo!