Závitky z vepřové kůže se snadno připravují a lze je plnit různými kombinacemi zeleniny, mletého masa, sýrů a koření. Jsou skvělou alternativou k uzeninám na slavnostní tabuli nebo jako kanapky ke každodennímu jídlu, lze je ohřát a podávat jako hlavní chod s chutnou přílohou. Zde je jedna z našich oblíbených variant: závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami! Určitě to vyzkoušejte!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami
Co budeme potřebovat:
- 1 vepřová kůže o hmotnosti 1100-1200 g
- 1 lžička soli
- 1 lžičku mletého koriandru v kombinaci s mletým muškátovým oříškem
- 1 lžičku mletého pepře
- 4 stroužky česneku
- 200 g mletého krůtího masa
- 1 čajová lžička Vegety
- 50 g mražených sladkých paprik
- 50 g mražených zelených fazolek
Jak budeme postupovat:
1. Vepřovou kůži dobře omyjte a očistěte. Pak ji opatrně vykostěte, abyste nepoškodili kůži.
2. Odřízněte maso ze silnějších částí a vložte je do tenčích, aby byla vrstva masa na kůži rovnoměrná.
3. Kůru přeneseme na kousek pečicího sáčku, který rozložíme do jedné vrstvy (my jsme použili asi 50 cm pečicího sáčku, který jsme na jedné straně rozřízli a rozbalili). Dochutíme solí, směsí mletého pepře, koriandrem v kombinaci s muškátovým oříškem, paprikou a česnekem prolisovaným přes lis na česnek.
4. Mleté krůtí maso rovnoměrně rozprostřete na vepřové kůže.
5. Povrch rozdrobeného masa posypte Vegetou.
6. Na povrch rozprostřete sladkou papriku nakrájenou na proužky a zelené fazolky.
7. Přeložte vepřovou panenku a okraje spojte k sobě. Okamžitě ho zabalte do pečicího sáčku a současně ho srolujte a zhutněte. Jeden konec sáčku na pečení zavažte. Poté stočte druhý konec sáčku, čímž se role ještě více zhutní, a sáček zavažte. Výsledný tvar rolády zajistěte kousky fólie nebo kuchyňského provázku.
8. Vložte rohlík do velkého hrnce a zalijte ho vodou. Položte na něj obrácený talíř, aby nevystoupil na hladinu vody.
9. Vařte roládu 3 hodiny od chvíle, kdy voda začne vřít, na mírném ohni a pod pokličkou.
10. Vyjměte ji z vody, pak ji vložte do prázdného hrnce, přikryjte ji velkým obráceným talířem a zatěžkejte ji. Přes noc uložte do chladničky.
11. Vyjměte roládu z fólie. Osušte je papírovými utěrkami.
12. Krájejte a podávejte s velkým potěšením!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte také smažené rýžové kuličky plněné mletým vepřovým masem se smetanovou omáčkou.