Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!

Závitky z vepřové kůže se snadno připravují a lze je plnit různými kombinacemi zeleniny, mletého masa, sýrů a koření. Jsou skvělou alternativou k uzeninám na slavnostní tabuli nebo jako kanapky ke každodennímu jídlu, lze je ohřát a podávat jako hlavní chod s chutnou přílohou. Zde je jedna z našich oblíbených variant: závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami! Určitě to vyzkoušejte!

Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami

Co budeme potřebovat:
  • 1 vepřová kůže o hmotnosti 1100-1200 g
  • 1 lžička soli
  • 1 lžičku mletého koriandru v kombinaci s mletým muškátovým oříškem
  • 1 lžičku mletého pepře
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g mletého krůtího masa
  • 1 čajová lžička Vegety
  • 50 g mražených sladkých paprik
  • 50 g mražených zelených fazolek

Jak budeme postupovat:

1. Vepřovou kůži dobře omyjte a očistěte. Pak ji opatrně vykostěte, abyste nepoškodili kůži.

Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu
Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Odřízněte maso ze silnějších částí a vložte je do tenčích, aby byla vrstva masa na kůži rovnoměrná.

Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Kůru přeneseme na kousek pečicího sáčku, který rozložíme do jedné vrstvy (my jsme použili asi 50 cm pečicího sáčku, který jsme na jedné straně rozřízli a rozbalili). Dochutíme solí, směsí mletého pepře, koriandrem v kombinaci s muškátovým oříškem, paprikou a česnekem prolisovaným přes lis na česnek.

Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Mleté krůtí maso rovnoměrně rozprostřete na vepřové kůže.

Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Povrch rozdrobeného masa posypte Vegetou.

Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Na povrch rozprostřete sladkou papriku nakrájenou na proužky a zelené fazolky.

Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Přeložte vepřovou panenku a okraje spojte k sobě. Okamžitě ho zabalte do pečicího sáčku a současně ho srolujte a zhutněte. Jeden konec sáčku na pečení zavažte. Poté stočte druhý konec sáčku, čímž se role ještě více zhutní, a sáček zavažte. Výsledný tvar rolády zajistěte kousky fólie nebo kuchyňského provázku.

Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu
Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Vložte rohlík do velkého hrnce a zalijte ho vodou. Položte na něj obrácený talíř, aby nevystoupil na hladinu vody.

Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu
Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Vařte roládu 3 hodiny od chvíle, kdy voda začne vřít, na mírném ohni a pod pokličkou.

Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Vyjměte ji z vody, pak ji vložte do prázdného hrnce, přikryjte ji velkým obráceným talířem a zatěžkejte ji. Přes noc uložte do chladničky.

Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu
Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Vyjměte roládu z fólie. Osušte je papírovými utěrkami.

Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Krájejte a podávejte s velkým potěšením!

Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu
Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu
Závitky z vepřové kůže s krůtím masem, sladkou paprikou a zelenými fazolkami!
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte také smažené rýžové kuličky plněné mletým vepřovým masem se smetanovou omáčkou.