Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na líné bramborové knedlíky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Líné bramborové knedlíky
Co budeme potřebovat:
- 500 g brambor
- 150 g mouky
- 2 polévkové lžíce krupice
- 20 g másla
- sůl a černý pepř podle chuti
- půl lžičky papriky
- kmín podle chuti
- 1 cibule
- 1-2 lžíce slunečnicového rostlinného oleje
- 1 vejce
Jak budeme postupovat:
1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a přidejte do hrnce s vodou. Aby se vařilo rychleji, přidejte také trochu rostlinného oleje. Vařte je, dokud nejsou hotové.
2. Brambory zbavte vody, přendejte je do mísy a rozmačkejte je šťouchadlem.
3. Přidejte máslo a promíchejte. Poté přidejte koření, vejce a krupici a znovu promíchejte.
4. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a osmahněte ji na rozpálené pánvi s trochou másla a oleje do hněda.
5. Prosejte mouku a vmíchejte ji do bramborové směsi.
6. Vzniklé těsto přendejte do rovnější nádoby a rozetřete ho naolejovanou stěrkou.
7. Hrnec s vodou a trochou soli (1 čajová lžička na 2 litry) postavte na oheň a přiveďte k varu.
8. Lžící namočenou v oleji tvarujte knedlíky a přidejte je do vroucí vody. Vařte 5-7 minut. Do vody přidejte trochu oleje, aby se neslepily.
9. Knedlíky sceďte z vody a přendejte je na talíř a s chutí podávejte!
Dostanete měkké a chutné knedlíky. Ideální pro rychlý oběd nebo večeři. Ideální kombinace brambor a smažené cibule, když potřebujete uvařit něco rychlého a chutného k večeři nebo obědu.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Knedlíky – jejich dávná historie a druhy knedlíků, které naše babičky zvládaly levou zadní.