Úžasná poušť! Pokud máte rádi citrusy, oceníte jejich intenzivní a osvěžující chuť! Příprava je velice jednoduchá a rychlá na přípravu. Zamiluje si ho opravdu každý.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 200 g sušenek
- 30 g másla
- 80 ml vody
- 1 lžíce citronové šťávy
Pro složení čokolády:
- 360 g sladkého tvarohu
- 150 g přírodního jogurtu
- 3 lžičky kakaového prášku
- 80 g cukru
- 100 ml mléka
- 10 g želatiny
- 60 ml vody
Pro složení citronu:
- 360 g sladkého tvarohu
- 150 g přírodního jogurtu
- 100 ml citronové šťávy (nebo podle chuti)
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 120 g cukru
- 1 lžíce strouhaného kukuřičného škrobu
- 10 g želatiny
- 60 ml vody
Tvarohový koláč jsme připravili v kruhu o průměru 22 cm.
Jak budeme postupovat:
1.Připravte horní část: Sušenky rozmělněte mixérem nebo odšťavňovačem.
2. K mletým sušenkám přidejte rozpuštěné a vychladlé máslo. Poté postupně přidávejte vodu v kombinaci s citronovou šťávou a vše promíchejte rukama. Měli byste získat tvárné složení, jako je plastelína.
3. Misku vyložte kroužkem. Poté na něj rozprostřete složení sušenek tak, aby jste získali rovnoměrnou pracovní desku.
4. Strany kruhu vymažte trochou rafinovaného slunečnicového oleje a vyložte je proužky pečicího papíru. To vám umožní tvarohový koláč snadno vyjmout.
5. Připravte si čokoládovou směs: Rozpusťte želatinu ve studené vodě. Nechte ji hydratovat 10-15 minut nebo podle doby uvedené na obalu.
6. Sladký tvaroh a přírodní jogurt rozmixujte v mixéru na hladkou pastu.
7. Do hrnce dejte cukr, kakaový prášek a mléko. Míchejte. Vzniklou směs vařte za stálého míchání na mírném ohni do zhoustnutí.
8. Poté odstavte z ohně. Přidejte do něj hydratovanou želatinu. Míchejte do hladka.
9. Poté, co výsledná směs trochu vychladne, postupně ji za stálého míchání mixérem vmíchejte do sýrové směsi.
10. Připravte citronovou směs: Rozpusťte želatinu ve studené vodě. Nechte ji hydratovat 10-15 minut nebo podle doby uvedené na obalu.
11. Sladký tvaroh a přírodní jogurt rozmixujte v mixéru na hladkou pastu.
12. Rozpusťte kukuřičný škrob v 1-2 lžících citronové šťávy a poté jej smíchejte se zbytkem citronové šťávy. Tím zabráníte tvorbě hrudek.
13. Do hrnce dejte nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, kukuřičný škrob a cukr. Míchejte. Vzniklou směs vařte 1-2 minuty od chvíle, kdy se objeví první bublinky, dokud mírně nezhoustne, na mírném ohni a za stálého míchání.
14. Poté stáhněte z ohně. Přidejte do něj hydratovanou želatinu. Míchejte do hladka.
15. Poté, co směs trochu vychladne, ji postupně vmíchejte do sýrové směsi za stálého míchání mixérem.
16. Sýrová směs je hotová! Pokud se vám zdají příliš řídké, dejte je na chvíli do lednice, aby trochu zhoustly. Pravidelně je míchejte a dávejte pozor, abyste je nenechali v lednici příliš ztuhnout.
17. Do středu těsta střídavě přidávejte 2 polévkové lžíce každé směsi (pokaždé doprostřed), aby vznikla mramorová hmota.
18. Pak pánev několikrát otočte a tvarohovým koláčem projeďte dřevěnou špejlí, čímž nakreslíte okvětní lístky.
19. Tvarohový koláč uložte na 6-8 hodin nebo přes noc do chladničky.
20. Odstraňte kroužek a pečicí papír kolem něj.
21. Porcujte a s velkou chutí podávejte!