Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na obalovaný květák. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Co budeme potřebovat:
- 500 g květáku
- 1 polévková lžíce soli
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce octa
Na těsto:
- 1 hrnek mouky (100 g)
- půl lžičky černého pepře
- 1 lžička papriky
- 1 lžička granulovaného česneku
- petržel
- 1 vejce
- půl šálku mléka (120 ml)
- slunečnicový rostlinný olej
Jak budeme postupovat:
1. Květák rozdělte na malé kousky. Velmi dobře je omyjte pod teplou vodou.
2. Květák přendejte do hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl, ocet a stroužek česneku. Vařte, dokud květák nezměkne (ne déle než 3 minuty).
3. Příprava těsta: Do mísy přidejte mouku, černý pepř, papriku, granulovaný česnek, jemně nasekanou petrželku, vejce a mléko. Míchejte stěrkou, dokud nejsou všechny ingredience hladké.
4. Uvařený květák zbavte vody.
5. Rozpalte pánev s trochou oleje. Květák ponořte po jednom kousku do těstíčka a osmažte ho ze všech stran dohněda. Po skončení smažení květák vyjměte na papírovou utěrku.
6. Podávejte teplé s česnekovou omáčkou nebo v kombinaci se salátem.
Jednoduchý recept, velmi chutný a vhodný pro každou denní dobu.