Připravte si tento vynikající obalovaný květák

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na obalovaný květák. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Co budeme potřebovat:

  • 500 g květáku
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce octa

Na těsto:

  • 1 hrnek mouky (100 g)
  • půl lžičky černého pepře
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička granulovaného česneku
  • petržel
  • 1 vejce
  • půl šálku mléka (120 ml)
  • slunečnicový rostlinný olej

Jak budeme postupovat:

1. Květák rozdělte na malé kousky. Velmi dobře je omyjte pod teplou vodou.

Květák je lepší než maso - jednoduchý recept pro každou denní dobu!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Květák přendejte do hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl, ocet a stroužek česneku. Vařte, dokud květák nezměkne (ne déle než 3 minuty).

3. Příprava těsta: Do mísy přidejte mouku, černý pepř, papriku, granulovaný česnek, jemně nasekanou petrželku, vejce a mléko. Míchejte stěrkou, dokud nejsou všechny ingredience hladké.

Květák je lepší než maso - jednoduchý recept pro každou denní dobu!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Uvařený květák zbavte vody.

5. Rozpalte pánev s trochou oleje. Květák ponořte po jednom kousku do těstíčka a osmažte ho ze všech stran dohněda. Po skončení smažení květák vyjměte na papírovou utěrku.

Květák je lepší než maso - jednoduchý recept pro každou denní dobu!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Podávejte teplé s česnekovou omáčkou nebo v kombinaci se salátem.

Květák je lepší než maso - jednoduchý recept pro každou denní dobu!
Zdroj: retete-usoare.eu

Jednoduchý recept, velmi chutný a vhodný pro každou denní dobu.