Domů Recepty Pečená vepřová plec – šťavnatá, aromatická a velmi chutná

Pečená vepřová plec – šťavnatá, aromatická a velmi chutná

ZDROJretete-usoare.eu

Pečená vepřová plec v troubě je díky pomalému pečení pod alobalem neuvěřitelně chutná, aromatická a křehká. Zároveň v posledních minutách pečení získá křupavou a velmi aromatickou kůrčičku díky česnekové polevě a koření, ve kterém byla marinována. Jsme si jisti, že si tento recept zamilujete!

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg vepřového masa (vepřová plec)
  • 1 l vroucí vody
  • 3 lžíce soli
  • 2 bobkové listy
  • koření podle chuti (my jsme přidali koriandr a koření ze sušených bylinek)
  • 2 stroužky česneku

Jak budeme postupovat:

1. Příprava nálevu: do hrnce nalijte vroucí vodu, přidejte sůl, bobkové listy a koření. Promíchejte a nechte vychladnout.

Pečená vepřová plec - šťavnatá, aromatická a chutnější než v obchodě!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Maso dobře omyjte a přidejte do pánve tak, aby bylo dobře pokryto nálevem. Přikryjte hrnec pokličkou a dejte ho na dvě hodiny do chladničky. Necháme ji tam přes noc.

Pečená vepřová plec - šťavnatá, aromatická a chutnější než v obchodě!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Po dobrém marinování maso vyjměte z pánve a osušte ho papírovými utěrkami.

Pečená vepřová plec - šťavnatá, aromatická a chutnější než v obchodě!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Maso ještě jednou z obou stran promasírujte, nejprve solí a poté stejnou směsí suchého koření (koriandr a sušené bylinky).

Pečená vepřová plec - šťavnatá, aromatická a chutnější než v obchodě!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Česnek nakrájejte na tenké proužky.

6. Po celém povrchu masa udělejte ostrým nožem zářezy a nacpěte do nich proužky česneku.

Nepřehlédněte:
Piškotová roláda s nadýchaným kokosovým krémem - skvěle doplní odpolední kávu
Pečená vepřová plec - šťavnatá, aromatická a chutnější než v obchodě!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Maso svažte potravinářskou nití, aby dobře drželo tvar.

Pečená vepřová plec - šťavnatá, aromatická a chutnější než v obchodě!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Kousek masa vložte do sáčka na pečení, navrch přidejte bobkové listy (z nálevu) a sáček na obou stranách svažte provázkem (jako cukroví).

Pečená vepřová plec - šťavnatá, aromatická a chutnější než v obchodě!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Na 3-4 místech propíchněte povrch sáčku, aby měla pára kudy unikat.

10. Maso vložte do pekáče a vložte do trouby vyhřáté na 190°C a pečte 1-1,5 hodiny. Proveďte párátkový test – maso propíchněte párátkem, a pokud z něj vytéká čirá šťáva, je maso hotové.

Pečená vepřová plec - šťavnatá, aromatická a chutnější než v obchodě!
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Odtrhněte vrchní rukáv a vraťte maso na dalších 10 minut do trouby, aby důkladně zhnědlo.

12. Maso přendejte na talíř, nakrájejte na plátky a s chutí podávejte!

Pečená vepřová plec - šťavnatá, aromatická a chutnější než v obchodě!
Zdroj: retete-usoare.eu

Toto maso je chutným předkrmem ve studené i teplé podobě. Zkuste si ji připravit sami. Je to velmi chutné!