Karamelizovaná cibule – skvěle ochutí a dozdobí polévky, maso či topinky

Tato karamelizovaná cibule dokonale ochutí a ozdobí polévky, maso nebo tousty. Inspirujte se našim receptem!

Karamelizovaná cibule. Sladká cibule, která chutná a vypadá skvěle
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Karamelizovaná cibule

Co budeme potřebovat:
  • 1 kg cibule
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 KL slané vody

Jak budeme postupovat:

1. Cibuli očistěte a nakrájejte na tenké půlměsíčky.

2. V pánvi se silným dnem rozehřejte olej na středním plameni a přidejte cibuli. Za občasného míchání restujte, dokud cibule nezměkne.

3. Osolte a promíchejte. Cibule ještě více změkne a začne pěkně hnědnout.

4. Aby ste ze dna pánve seškrábali připálené kousky a smíchali je zpět s cibulí, přidejte několik lžic vody. Na konci by měla cibule vytvořit jakousi karamelovou kaši.

5. Tento proces může trvat 30 až 45 minut v závislosti na zvolené pánvi, ale výsledek rozhodně stojí za to!

Náš tip: Minutu před koncem přidejte do pánve asi 2 lžíce červeného vína. Získáte tak ještě aromatičtější cibulovou pochoutku.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní recept na karamelizovanou cibuli i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Jogurtovo-borůvková DOBROTA, která vypadá perfektně a ještě lépe chutná!