Tato karamelizovaná cibule dokonale ochutí a ozdobí polévky, maso nebo tousty. Inspirujte se našim receptem!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Karamelizovaná cibule
Co budeme potřebovat:
- 1 kg cibule
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 KL slané vody
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli očistěte a nakrájejte na tenké půlměsíčky.
2. V pánvi se silným dnem rozehřejte olej na středním plameni a přidejte cibuli. Za občasného míchání restujte, dokud cibule nezměkne.
3. Osolte a promíchejte. Cibule ještě více změkne a začne pěkně hnědnout.
4. Aby ste ze dna pánve seškrábali připálené kousky a smíchali je zpět s cibulí, přidejte několik lžic vody. Na konci by měla cibule vytvořit jakousi karamelovou kaši.
5. Tento proces může trvat 30 až 45 minut v závislosti na zvolené pánvi, ale výsledek rozhodně stojí za to!
Náš tip: Minutu před koncem přidejte do pánve asi 2 lžíce červeného vína. Získáte tak ještě aromatičtější cibulovou pochoutku.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na karamelizovanou cibuli i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Jogurtovo-borůvková DOBROTA, která vypadá perfektně a ještě lépe chutná!