Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na jehněčí roládu s omeletou a nákládanými okurkami. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jehněčí roláda s omeletou a nakládanými okurkami
Co budeme potřebovat:
- 800 g jehněčí krk
- 5 ks vajec
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 150 g ementálu
- 3 ks větších sterilovaných okurek
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 3 stroužky česneku podle chuti
- sůl, pepř
Jak budeme postupovat:
1. Troubu předehřejte na 170 °C.
2. Jehněčí maso odblaníme a nakrájíme na rovnoměrné plátky. Jednu stranu jemně naklepejte a potřete hořčicí, osolte, opepřete a posypte jemně nasekaným česnekem.
3. Připravte omeletu. Olej rozehřejte ve velké pánvi na středním plameni. Vejce rozšlehejte se špetkou soli a pepře. Osmažte je z jedné strany a přidejte nastrouhaný ementál. Vložte na 3 minuty pod gril a opékejte i shora.
4. Omeletu podélně rozkrojte na tři části a rozložte na povrch masa. Okurky podélně rozkrojte a položte na kraj rolády. Maso zabalte do rolády a dobře zabalte do fólie. Vložte do pekáče, podlijte vodou a pečte 50 minut až hodinu.
5. Podávejte s čerstvým salátem a chlebem.
Krásně jednoduchá jehněčí roláda plněná sýrovou omeletou a sladkokyselou okurkou.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tato jehněčí roláda s omeletou a nakládanými okurkami zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Vyzkoušejte také: Nakládaná cikánská pečeně se slaninou, cibulí a pikantním kořením!