Jehněčí roláda s omeletou a nakládanými okurkami

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na jehněčí roládu s omeletou a nákládanými okurkami. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Jehněčí roláda s omeletou a nakládanými okurkami
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Jehněčí roláda s omeletou a nakládanými okurkami

Co budeme potřebovat:

  • 800 g jehněčí krk
  • 5 ks vajec
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 150 g ementálu
  • 3 ks větších sterilovaných okurek
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 stroužky česneku podle chuti
  • sůl, pepř

Jak budeme postupovat:

1. Troubu předehřejte na 170 °C.

2. Jehněčí maso odblaníme a nakrájíme na rovnoměrné plátky. Jednu stranu jemně naklepejte a potřete hořčicí, osolte, opepřete a posypte jemně nasekaným česnekem.

3. Připravte omeletu. Olej rozehřejte ve velké pánvi na středním plameni. Vejce rozšlehejte se špetkou soli a pepře. Osmažte je z jedné strany a přidejte nastrouhaný ementál. Vložte na 3 minuty pod gril a opékejte i shora.

4. Omeletu podélně rozkrojte na tři části a rozložte na povrch masa. Okurky podélně rozkrojte a položte na kraj rolády. Maso zabalte do rolády a dobře zabalte do fólie. Vložte do pekáče, podlijte vodou a pečte 50 minut až hodinu.

5. Podávejte s čerstvým salátem a chlebem.

Jehněčí roláda s omeletou a nakládanými okurkami

Krásně jednoduchá jehněčí roláda plněná sýrovou omeletou a sladkokyselou okurkou.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tato jehněčí roláda s omeletou a nakládanými okurkami zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Vyzkoušejte také: Nakládaná cikánská pečeně se slaninou, cibulí a pikantním kořením!