Tato pečená ryba s cibulí a rajčaty Vás určitě okouzlí. Snadno se připravuje a je velmi křehké, chutné, šťavnaté a aromatické. Skvělá večeře pro celou rodinu!
Co budeme potřebovat:
- 3 mražené ryby (štikozubec, treska bezvousá nebo jiné ryby bez malých kostí)
- 3 rajčata
- 2 cibule
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- 50 g sýra
- 1 čajová lžička oleje
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte cibuli na půlměsíčky a rajčata na kolečka.
2. Nejdříve rybu zbavte pecek. Očistěte je od šupin, dobře je omyjte a osušte papírovými utěrkami. Nakrájejte je na malé kousky a z obou stran je osolte a opepřete.
3. Hlubokou pánev vymažte trochou oleje. Na dno rozložte kolečka cibule. Na cibulový “polštář” položte kousky ryby a přikryjte je kolečky rajčat.
4. Vejce rozklepněte do mísy. Přidejte mléko a špetku soli. Vše vyšlehejte metličkou do hladka.
5. Směs vajec nalijte na ingredience v pánvi.
6. Sýr nastrouhejte na velkém struhadle a posypte jím povrch rajčatových kroužků.
7. Přikryjte pánev pokličkou nebo hliníkovou fólií. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 40 minut. Poté sejměte víko/fólii z povrchu a pečte dalších 10 minut.
8. Rybu a zeleninu posypte nasekaným koprem. Pokrm podávejte s velkým potěšením!