Vepřový bůček ve sklenici – Takové konzervy by měly být v každé domácnosti

Úžasný zážitek! Skvělá alternativa ke komerčním uzeninám! Vepřový bůček v šťávě – Takové konzervy by měly být v každé domácnosti

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 2,5 kg slaniny (my jsme použili vepřový bůček, ale lze použít i slaninu)
  • 20 g nejodované soli
  • 20 g koření na maso (my jsme použili směs složenou z granulovaného česneku, papriky, mletých hořčičných a koriandrových semínek, mletého černého pepře, majoránky, tymiánu, kmínu, pískavice a bobkového listu)

Z těchto ingrediencí získáte 3 x litrové sklenice konzervované slaniny.


Jak budeme postupovat:

1.Nakrájejte slaninu na kousky.

Nejchutnější slanina!
Zdroj: retete-usoare.eu

2.Smíchejte koření se solí.

Nejchutnější slanina!
Zdroj: retete-usoare.eu

3.Každý kousek slaniny obalte v kořenící směsi a vložte do sterilizovaných sklenic tak, aby byly co nejkompaktnější.

Nejchutnější slanina!
Zdroj: retete-usoare.eu
Nejchutnější slanina!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Sklenice zakryjte sterilizovanými víčky, aniž byste je uzavřeli, postavte je na plech a vložte do studené trouby. Nastavte teplotu na 200 °C. Jakmile zjistíte, že se šťáva uvolněná ze slaniny začíná vařit, snižte teplotu trouby na 120 °C a slaninu pečte dalších 1,5 hodiny.

Nejchutnější slanina!
Zdroj: retete-usoare.eu

5.Vyjměte sklenice z trouby a ihned je uzavřete.

Nejchutnější slanina!
Zdroj: retete-usoare.eu

6.Obraťte je dnem vzhůru a nechte je zcela vychladnout, přikryjte je teplou přikrývkou.

Nejchutnější slanina!
Zdroj: retete-usoare.eu

7.Konzervované potraviny skladujte na chladném místě: v lednici, ve sklepě nebo v (nutně chladné) spíži.

8.Před otevřením takové konzervy ji ponořte na 1-2 minuty do horké vody. Tím se tuk a drobky kolem něj rozpustí a slaninu lze ze sklenice snadno vyjmout.

Nejchutnější slanina!
Zdroj: retete-usoare.eu
Nejchutnější slanina!
Zdroj: retete-usoare.eu