Vynikajíci kaštanovo-čokoládový perník, který si ihned zamilujete

Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na kaštanovo-čokoládový perník, je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.

 Vynikajíci kaštanovo-čokoládový perník, který si ihned zamilujete
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Kaštanovo-čokoládový perník

Co budeme potřebovat:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 balení kypřicí prášek do perníku
  • 1 KL jedlé sody
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 2 lžíce jablečného pyré
  • 200 g kaštanového pyré
  • 2 ks vajec (L)
  • 200 ml oleje
  • 100 g čokolády

Jak budeme postupovat:

  1. Mouku smíchejte s ostatními suchými přísadami ve velké míse: moučkový cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, kakaový prášek a perníkové koření.
  2. Poté postupně přidejte a vmíchejte tekuté přísady: mléko, vejce a olej.
  3. Poté přidejte kaštanové pyré, které jste předtím smíchali s jablečným pyré.
  4. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu.
  5. Těsto položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut. Zkontrolujte, zda se nepřipaluje.
  6. Horký koláč lze potřít jablečným pyré a polít čokoládou.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na kaštanovo-čokoládový perník i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na vynikající banánové muffiny s čokoládou, které si ihned zamilujete!