Domů Recepty Brambory pečené v kachním tuku – křupavá dobrota, které nikdo neodolá

Brambory pečené v kachním tuku – křupavá dobrota, které nikdo neodolá

Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na brambory pečené v kachním tuku.

Brambory pečené v kachním tuku
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Brambory pečené v kachním tuku

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg menších brambor
  • 5 lžic kachního sádla
  • 1 hrst bobkového listu
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • sůl
  • mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Předehřejte troubu na 180 °C.

2. Očistěte brambory a uvařte je vcelku v osolené vodě. Vařte 8 až 10 minut v závislosti na velikosti brambor. Přeceďte.

3. Zaprašte je osolenou a okořeněnou moukou a dobře protřepejte v hrnci, ve kterém se vařily, aby mouka pokryla každou bramboru.

4. Kachní tuk dejte na plech a vložte do předehřáté trouby asi na 5 minut, aby se dobře prohřál.

5. Vyjměte zapékací misku a opatrně na ni navrstvěte obalené brambory.

6. Přidejte bobkové listy a pečte asi 50 minut.

Nepřehlédněte:
Pikantní brambory s květákem (Aloo Gobi)

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na brambory pečené v kachním tuku i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na kachnu a l’Orange – zjednodušený recept s famózním výsledkem.