Nejchutnější zelný koláč – Minimum těsta a maximum náplně

Tento zelný koláč je nutností! Nebudete litovat! Je to rychlé, levné, užitečné a chutné. Příprava je velmi snadná a je to skvělý způsob, jak si zpestřit jídelníček!

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 400 g zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 5 g prášku do pečiva
  • 120 g hladké mouky
  • sůl – podle chuti

Pro náplň:

  • 500 g bílého zelí
  • 1 mrkev
  • jedna cibule
  • olej – na smažení
  • sůl, koření – podle chuti
  • Ostatní: sezamová semínka – na ozdobu

Jak budeme postupovat:

1.Připravte náplň: Cibuli nakrájejte na kostičky a zelí nadrobno.

2.Mrkev nastrouhejte na velkém struhadle.

3.Cibuli osmahněte na přiměřeném množství oleje do měkka.

4.Přidejte mrkev. Vše minutu restujte, dokud mrkev nezačne měknout.

5.Do pánve přidejte zelí. Zeleninu míchejte a restujte, dokud není hotová. Dejte však pozor, abyste je nepřevařili: zelí by mělo zůstat al dente, lehce křupavé.

Zdroj: retete-usoare.eu

6.Nakonec opečenou zeleninu osolte a okořeňte podle chuti (my jsme použili mletý černý pepř a papriku). Nechte je trochu vychladnout.

7.Připravte těsto: Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Podle chuti přidejte sůl a vyšlehejte dohladka.

8.Přidejte zakysanou smetanu. Míchejte.

9.Vmíchejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.

Zdroj: retete-usoare.eu

10.Sestavte koláč: Polovinu těsta rozetřete na olejem vymazanou pánev.

11.Navrch položte náplň.

12.Náplň přikryjte zbylým těstem.

13.Koláč pečte 40-45 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po prvních 20 minutách pečení můžete posypat sezamovými semínky.

Zdroj: retete-usoare.eu

14.Koláč nechte mírně vychladnout a poté jej přendejte na talíř.

Přejeme vám dobrou chuť!