Tento zelný koláč je nutností! Nebudete litovat! Je to rychlé, levné, užitečné a chutné. Příprava je velmi snadná a je to skvělý způsob, jak si zpestřit jídelníček!

Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 400 g zakysané smetany
- 3 vejce
- 5 g prášku do pečiva
- 120 g hladké mouky
- sůl – podle chuti
Pro náplň:
- 500 g bílého zelí
- 1 mrkev
- jedna cibule
- olej – na smažení
- sůl, koření – podle chuti
- Ostatní: sezamová semínka – na ozdobu
Jak budeme postupovat:
1.Připravte náplň: Cibuli nakrájejte na kostičky a zelí nadrobno.
2.Mrkev nastrouhejte na velkém struhadle.
3.Cibuli osmahněte na přiměřeném množství oleje do měkka.
4.Přidejte mrkev. Vše minutu restujte, dokud mrkev nezačne měknout.
5.Do pánve přidejte zelí. Zeleninu míchejte a restujte, dokud není hotová. Dejte však pozor, abyste je nepřevařili: zelí by mělo zůstat al dente, lehce křupavé.

6.Nakonec opečenou zeleninu osolte a okořeňte podle chuti (my jsme použili mletý černý pepř a papriku). Nechte je trochu vychladnout.
7.Připravte těsto: Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Podle chuti přidejte sůl a vyšlehejte dohladka.
8.Přidejte zakysanou smetanu. Míchejte.
9.Vmíchejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.

10.Sestavte koláč: Polovinu těsta rozetřete na olejem vymazanou pánev.
11.Navrch položte náplň.
12.Náplň přikryjte zbylým těstem.
13.Koláč pečte 40-45 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po prvních 20 minutách pečení můžete posypat sezamovými semínky.

14.Koláč nechte mírně vychladnout a poté jej přendejte na talíř.
Přejeme vám dobrou chuť!