Domů Recepty Bramborové tyčinky – Zajímavá svačinka, kterou si můžete vychutnat rodinou

Bramborové tyčinky – Zajímavá svačinka, kterou si můžete vychutnat rodinou

ZDROJretete-usoare.eu

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za chuťovku, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Připravte si bramborové tyčinky s dresinkem, které si každý zamiluje.

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 200 g brambor
  • 250 ml mléka
  • jedno vejce
  • 300-400 g hladké mouky
  • 5 g sušeného droždí
  • 3 g cukru
  • 10 g soli (nebo podle chuti)
  • 2 g papriky
  • 2 g česneku
  • zelenina – podle chuti
  • olej – na smažení

Na omáčku:

  • 100 g fermentované smetany
  • zelenina – podle chuti
  • stroužek česneku
  • 10 ml sójové nebo worcesterské omáčky

Jak budeme postupovat:

1.Brambory uvařte ve slupce (v mírně osolené vodě). Oloupejte je a dobře rozmačkejte šťouchadlem.

2.Do horké kaše přidejte studené mléko a velmi dobře promíchejte. Pokud bramborová kaše stihla vychladnout, přidejte k ní teplé mléko.

3.Přidejte cukr a sušené droždí. Míchejte.

4.Přidejte vejce. Míchejte.

5.Přidejte nasekanou zeleninu, sůl, granulovaný česnek a papriku. Míchejte.

Zdroj: retete-usoare.eu

6.Přidejte asi 200 g prosáté mouky. Dobře promíchejte.

7.Přikryjte těsto pokličkou a nechte ho na teplém místě kynout 60-90 minut, dokud nezvětší svůj objem 2-3krát.

Nepřehlédněte:
Cibulové placky - Křupavé placičky s cibulí, šunkou a sýrem připravené za 10 minut
Zdroj: retete-usoare.eu

8.Po vykynutí je těsto tekutější. Proto do něj přidejte dalších 100-200 g mouky, aby se vrátil do původní konzistence. Jinak budou bramborové tyčinky po usmažení příliš mastné.

9.Těsto přendejte do sáčku. Odřízněte horní část tak, abyste získali otvor o průměru 5-6 mm.

10.Bramborové tyčinky vytvarujte tak, že sáček stlačíte a těsto vystřihnete nůžkami. Vložte je přímo do velkého množství horkého oleje.

11.Každou porci bramborových tyčinek smažte 3-4 minuty, dokud pěkně nezhnědne, na prudkém ohni a za stálého míchání.

Zdroj: retete-usoare.eu

12.Bramborové tyčinky přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste odstranili přebytečný olej. Všimněte si, že neabsorbují mnoho tuku!

13.Připravte omáčku: Smíchejte fermentovanou zakysanou smetanu s jemně nastrouhaným česnekem, nasekanou zeleninou a worcesterskou nebo sójovou omáčkou.

14.Bramborové tyčinky podávejte s omáčkou. Jsou mnohem chutnější než hranolky!

Přejeme vám dobrou chuť!