Šťavnaté závitky z kuřecích stehen nemusíte nutně smažit, vařit nebo péct, můžete je připravit v páře. Jsou prostě úžasné! Připravte je a rozmazlujte své blízké užitečným a chutným pohoštěním!
Co budeme potřebovat:
- 4-5 kuřecích stehen
- Několik malých stroužků česneku
- 1-2 lžíce sójové omáčky
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
Na nádivku:
- 3 střední cibule
- 2 střední mrkve
- olej – na smažení
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- Ostatní: zelenina – k podávání
Jak budeme postupovat:
1.Kuřecí stehna omyjte a osušte.
2.Každou nohu vykostíme: nejprve uděláme kruhový řez ve spodní části až ke kosti. Poté ji podélně rozkrojte u kosti a postupně ji oddělujte od masa.
3.Vykostěná stehna položte na prkénko na maso a trochu je naklepejte.
4.Připravené maso vložte do hluboké mísy. Přidejte česnek prolisovaný lisem na česnek, sójovou omáčku, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Rukama dobře promíchejte, abyste koření rozetřeli po všech kouscích masa.
5.Kuře nechte 15-20 minut marinovat.
6.Připravte nádivku: Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte na velkém struhadle. Smažte je na přiměřeném množství oleje, dokud cibule nezprůhlední. Podle chuti osolte a opepřete mletým černým pepřem.
7.Odstavte nádivku z ohně a nechte ji vychladnout.
8.Vytvarujte závitky: Každé vykostěné stehno rozložte na kus alobalu. Na povrch rozetřete tenkou vrstvu nádivky a srolujte ji do ruličky. Závitky zabalte do fólie.
9.Nalijte do pánve vodu a naplňte ji asi do 1/3. Položte napařovací síto na jeho povrch a počkejte, až se voda začne vařit.
10.Závitky položte na síto.
11.Přikryjte je pokličkou a vařte je v páře 30 minut.
12.Nechte je mírně vychladnout a poté je sejměte z fólie.
13.Kuřecí závitky nakrájejte na kousky.
14.Posypte nasekanou zeleninou a podávejte s přílohou, kterou máte rádi!
Přejeme vám dobrou chuť!