Recept na bramborový nákyp s mletým masem a rajčaty je jednoduchý a velmi chutný. Může se podávat k obědu nebo večeři!
Co budeme potřebovat:
- 400-500 g mletého masa
- 3-4 brambory
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 100 g sýra
- 100 ml smetany na vaření
- sůl, koření – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Mleté maso položte na talíř nebo do mísy. Přidejte sůl a koření podle chuti (my jsme přidali mletý černý pepř, sušenou bazalku a sušené bylinky v kombinaci s granulovaným česnekem). Velmi dobře promíchejte.
2. Nakrájejte brambory, rajčata a cibuli na tenká kolečka.
3. Pánev vymažte trochou oleje. Rozložte na něj kolečka brambor a podle chuti je osolte.
4. Mletým masem pokryjte brambory a rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy.
5. Na mleté maso postupně naaranžujte kolečka cibule a rajčat.
6. Povrch ingrediencí v pánvi zalijte smetanou na vaření.
7. Pudink pečte 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
8. Poté vyjměte z trouby a posypte strouhaným sýrem.
9. Pečte dalších 10 minut, aby se sýr rozpustil. Před podáváním můžete posypat nasekanou zeleninou nebo sušenými bylinkami (my jsme použili stejné sušené bylinky v kombinaci s granulovaným česnekem).
10. Porcujte a servírujte dobroty!