Jemná, sladká a slaná dobrota, kterou si budete chtít připravovat každé ráno. Paštika z kuřecích jater s mandlemi Vás určitě okouzlí. Skvěle se hodí na čerstvý chléb.
Co budeme potřebovat:
- 500 g kuřecích pečeně
- 200 g másla
- 2 ks malé cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 ml smetany ke šlehání
- 100 ml bílého vína
- 1 ks vejce (L)
- 2 ks plnotučné hořčice
- 2 ks medu
- 2 hrsti nahrubo nasekaných mandlí
- sůl, mletý černý pepř, majoránka, tymián
Jak budeme postupovat:
1. Pečeně omyjte a nakrájejte na menší kousky.
2. V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a přidejte nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Osmahněte je do zlata a přidejte pečeně (nesolte ani nepepřte, aby pečeně neztvrdly). Když pečeně změkne, přidejte smetanu a víno. Minutu povařte.
3. Poté směs z hrnce přelijte do mixéru, přidejte: vejce, hořčici, med, sůl, černý pepř, majoránku a tymián a rozmixujte. Ochutnejte a dochuťte podle chuti. Nakonec vmíchejte nasekané a nasucho opražené mandle.
4. Paštiku vložte do uzavíratelné nádoby a nechte ji alespoň 30 minut chladit a ztuhnout v lednici.