Paštika z kuřecích jater s mandlemi, sladká a slaná dobrota, zvládne to každý

Jemná, sladká a slaná dobrota, kterou si budete chtít připravovat každé ráno. Paštika z kuřecích jater s mandlemi Vás určitě okouzlí. Skvěle se hodí na čerstvý chléb.

Paštika z kuřecích jater s mandlemi, sladká a slaná dobrota, zvládne to každý
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 500 g kuřecích pečeně
  • 200 g másla
  • 2 ks malé cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml bílého vína
  • 1 ks vejce (L)
  • 2 ks plnotučné hořčice
  • 2 ks medu
  • 2 hrsti nahrubo nasekaných mandlí
  • sůl, mletý černý pepř, majoránka, tymián

Jak budeme postupovat:

1. Pečeně omyjte a nakrájejte na menší kousky.

2. V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a přidejte nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Osmahněte je do zlata a přidejte pečeně (nesolte ani nepepřte, aby pečeně neztvrdly). Když pečeně změkne, přidejte smetanu a víno. Minutu povařte.

3. Poté směs z hrnce přelijte do mixéru, přidejte: vejce, hořčici, med, sůl, černý pepř, majoránku a tymián a rozmixujte. Ochutnejte a dochuťte podle chuti. Nakonec vmíchejte nasekané a nasucho opražené mandle.

4. Paštiku vložte do uzavíratelné nádoby a nechte ji alespoň 30 minut chladit a ztuhnout v lednici.