Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na domácí sušenky je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin. Polské sušenky „Mazurca“ jsou velmi chutné!

Polské domácí sušenky „Mazurca“
Co budeme potřebovat:
- sklenici hladké mouky
- 1 sklenice cukru
- 1 sklenici vlašských ořechů (můžete použít jakýkoli druh vlašských ořechů)
- sklenici rozinek
- 2 vejce
- 1,5 lžičky prášku do pečiva (můžete ho nahradit jedlou sodou ochucenou octem)
Objem použité sklenice je 200 ml.
Jak budeme postupovat:
1. Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Postupně do nich přidávejte cukr a šlehejte je mixérem na vysoké otáčky, dokud nebudou objemné, nadýchané a bělavé.

2. Postupně přidejte prosátou mouku spolu s práškem do pečiva. Lžící nebo stěrkou míchejte rychlými krouživými pohyby směrem nahoru.


3. Vmíchejte nožem nasekané vlašské ořechy a omyté a papírovými utěrkami osušené rozinky. Míchejte.


4. Těsto rovnoměrně rozetřete na máslem vymazaný a pečicím papírem vyložený plech (my jsme použili čtvercový plech o rozměrech 25 x 25 cm).

5. Pečte 20-25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
6. Vzniklé těsto ihned oddělte tenkým nožem od stěn plechu a vyjměte ho z plechu. Nakrájejte ho na kousky (po vychladnutí ztuhne).


7. Sušenky nechte zcela vychladnout.
8. Lze je skladovat poměrně dlouho (v uzavřené nádobě) a dokonce i zmrazit.


Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na polské domácí sušenky i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Lepší než kupované! Vyzkoušejte tyto výborné čokoládové sušenky.