Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na domácí sušenky je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin. Polské sušenky “Mazurca” jsou velmi chutné!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Polské domácí sušenky “Mazurca”
Co budeme potřebovat:
- sklenici hladké mouky
- 1 sklenice cukru
- 1 sklenici vlašských ořechů (můžete použít jakýkoli druh vlašských ořechů)
- sklenici rozinek
- 2 vejce
- 1,5 lžičky prášku do pečiva (můžete ho nahradit jedlou sodou ochucenou octem)
Objem použité sklenice je 200 ml.
Jak budeme postupovat:
1. Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Postupně do nich přidávejte cukr a šlehejte je mixérem na vysoké otáčky, dokud nebudou objemné, nadýchané a bělavé.
2. Postupně přidejte prosátou mouku spolu s práškem do pečiva. Lžící nebo stěrkou míchejte rychlými krouživými pohyby směrem nahoru.
3. Vmíchejte nožem nasekané vlašské ořechy a omyté a papírovými utěrkami osušené rozinky. Míchejte.
4. Těsto rovnoměrně rozetřete na máslem vymazaný a pečicím papírem vyložený plech (my jsme použili čtvercový plech o rozměrech 25 x 25 cm).
5. Pečte 20-25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
6. Vzniklé těsto ihned oddělte tenkým nožem od stěn plechu a vyjměte ho z plechu. Nakrájejte ho na kousky (po vychladnutí ztuhne).
7. Sušenky nechte zcela vychladnout.
8. Lze je skladovat poměrně dlouho (v uzavřené nádobě) a dokonce i zmrazit.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na polské domácí sušenky i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Lepší než kupované! Vyzkoušejte tyto výborné čokoládové sušenky.