Pečená makrela s italskými bylinkami, petrželkou a chilli papričkami!

Atraktivní, šťavnatý a velmi chutný pokrm. Přesně taková je tato pečená makrela s italskými bylinkami, petrželkou a chilli papričkami. Makrela není drahá ryba, ale připravuje se v troubě s nejvoňavějšími ingrediencemi. Jednoduché a chutné!

Pečená makrela s italskými bylinkami, petrželkou a chilli papričkami
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Pečená makrela s italskými bylinkami, petrželkou a chilli papričkami

Co budeme potřebovat:

  • 4 makrely
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce italských bylinek
  • šťáva z ½ citronu
  • 2 chilli papričky
  • 1 snítka petrželky (stonky)
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a černý pepř – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Rybu vykuchejte a dobře omyjte, poté ji vložte do pekáče (nejlépe kovového) a pokapejte olivovým olejem.

Pečená makrela s italskými bylinkami, petrželkou a chilli papričkami
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Makrelu ochutíme aromatickými bylinkami, pepřem a kořením.

3. Stonky petržele nakrájejte na malé kousky a posypte rybu.

4. Chilli papričku zbavte slupky a semínek. Díky tomu bude chilli chutné a ne příliš pálivé. Nakrájejte ji na půlkolečka a přidejte do formy na ryby.

Pečená makrela s italskými bylinkami, petrželkou a chilli papričkami
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Makrely pokapejte šťávou z poloviny citronu, vložte půlky do formy a přidejte prolisovaný česnek.

Pečená makrela s italskými bylinkami, petrželkou a chilli papričkami
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Rybu pokapejte ještě trochou olivového oleje, vetřete do ní všechny ingredience a přidejte dovnitř trochu náplně.

Pečená makrela s italskými bylinkami, petrželkou a chilli papričkami
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Formu vložte na 20-25 minut do trouby předehřáté na 160-180 °C.

Pečená makrela s italskými bylinkami, petrželkou a chilli papričkami
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Rybu podávejte s vařenými bramborami s máslem, česnekem a koprem a se salátem ze syrové zeleniny. Vyzkoušejte přípravu makrely po středomořsku a zaručujeme vám, že budete nadšeni jednoduchostí a chutí tohoto pokrmu!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept na pečenou makrelu s italskými bylinkami, petrželkou a chilli papričkami zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte také: Zapečené brambory s cuketou posypané strouhaným sýrem a petrželkou!