Atraktivní, šťavnatý a velmi chutný pokrm. Přesně taková je tato pečená makrela s italskými bylinkami, petrželkou a chilli papričkami. Makrela není drahá ryba, ale připravuje se v troubě s nejvoňavějšími ingrediencemi. Jednoduché a chutné!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečená makrela s italskými bylinkami, petrželkou a chilli papričkami
Co budeme potřebovat:
- 4 makrely
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce italských bylinek
- šťáva z ½ citronu
- 2 chilli papričky
- 1 snítka petrželky (stonky)
- 1 stroužek česneku
- sůl a černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Rybu vykuchejte a dobře omyjte, poté ji vložte do pekáče (nejlépe kovového) a pokapejte olivovým olejem.
2. Makrelu ochutíme aromatickými bylinkami, pepřem a kořením.
3. Stonky petržele nakrájejte na malé kousky a posypte rybu.
4. Chilli papričku zbavte slupky a semínek. Díky tomu bude chilli chutné a ne příliš pálivé. Nakrájejte ji na půlkolečka a přidejte do formy na ryby.
5. Makrely pokapejte šťávou z poloviny citronu, vložte půlky do formy a přidejte prolisovaný česnek.
6. Rybu pokapejte ještě trochou olivového oleje, vetřete do ní všechny ingredience a přidejte dovnitř trochu náplně.
7. Formu vložte na 20-25 minut do trouby předehřáté na 160-180 °C.
8. Rybu podávejte s vařenými bramborami s máslem, česnekem a koprem a se salátem ze syrové zeleniny. Vyzkoušejte přípravu makrely po středomořsku a zaručujeme vám, že budete nadšeni jednoduchostí a chutí tohoto pokrmu!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na pečenou makrelu s italskými bylinkami, petrželkou a chilli papričkami zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte také: Zapečené brambory s cuketou posypané strouhaným sýrem a petrželkou!