Krok za krokem vám představíme skvělý recept na rýže s pečeným kuřecím masem a zeleninou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Co budeme potřebovat:
- 700 g kuřecího masa
- 2 šálky rýže
- 4 sklenice kuřecí polévky
- 1-2 cibule
- 2-3 mrkve
- 2 sladké papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- olej – na smažení
- sůl, koření (my jsme použili mletý černý pepř, chilli papričky a mletý koriandr ) – podle chuti
- čerstvá petrželka – k podávání
Jak budeme postupovat:
1.Kuřecí maso omyjte a nakrájejte na kousky.
2.Přilijte 5 sklenic vody a vařte 10 minut od počátku varu, přičemž odstraňte pěnu vytvořenou na začátku varu. Poté ji vyjměte z polévky a 4 sklenice polévky přendejte do samostatné mísy.
3.Nakrájejte cibuli, mrkev a sladkou papriku na kostičky.
4.Zeleninu smažte na mírném množství oleje, dokud nezačne měknout.
5.Poté k nim přidejte rajčatový protlak a propláchnutou rýži. Vše míchejte a smažte 5-6 minut.
6.Do pánve přidejte sůl a koření. Směs promíchejte a odstavte z ohně.
7.Rýži a zeleninu přendejte z pánve do hlubokého hrnce a rovnoměrně je rozprostřete.
8.Kousky masa položte na vrchol.
9.Do pánve nalijte kuřecí polévku.
10.Pečte 20-30 minut v troubě předehřáté na 180 °C, dokud není hotový.
11.Podávejte s velkým potěšením, posypané nasekanou zelení!
Přejeme vám dobrou chuť!