Domů Recepty Masové kuličky v rajčatové omáčce – zaručeně se stanou vašimi oblíbenými

Masové kuličky v rajčatové omáčce – zaručeně se stanou vašimi oblíbenými

ZDROJretete-usoare.eu

0Masové kuličky v rajčatové omáčce. Naprosto vynikající masové kuličky se sýrem, zeleninou a česnekem v aromatické rajčatové omáčce podle receptu známého francouzského šéfkuchaře Gennara Contalda.

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

Na omáčku:

  • 1 střední cibule
  • 1/2 mrkve
  • celer a chilli papričky – nepovinné
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce slunečnicového oleje – nepovinné
  • 50 ml červeného vína
  • 2 plechovky (800 g) rajčat ve vlastní šťávě
  • sůl a černý pepř – podle chuti
  • 1 lžička cukru (nebo podle chuti)
  • 1 lžička bazalky

Na masové kuličky:

  • 500 g mletého masa
  • 1 lžička soli
  • černý pepř – podle chuti
  • 2-3 stroužky česneku
  • 20 g petrželky – hrst
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu (30 g) volitelně
  • 1 vejce
  • 1 sklenice čerstvé strouhanky
  • 1 lžíce olivového oleje

Jak budeme postupovat:

1.Připravte omáčku. Cibuli a mrkev nakrájejte na kostičky. Pokud chcete, přidejte chilli papričku.

2.Na pánev nalijte olivový a slunečnicový olej (nebo jen olivový), přidejte cibuli a mrkev a za občasného míchání je orestujte.

3.Nalijte víno. Alkohol se odpaří, ale chuť zůstane zachována.

4.Přidejte rajčata ve vlastní šťávě. Naplňte plechovku vodou a přidejte ji do omáčky tak, aby nebyla hustá. Rajčata rozmačkejte stěrkou.

Nepřehlédněte:
Fantastický nepečený smetanový dort s džemem, sušenkami a čokoládou
Zdroj: retete-usoare.eu

5.Omáčku ochuťte solí, pepřem, cukrem a bazalkou. Promíchejte a přiveďte k varu.

6.Připravte masové kuličky: K mletému masu přidejte sůl, pepř, jemně nasekaný česnek, nasekanou petrželku, nastrouhaný parmazán, vejce a čerstvou strouhanku, kterou snadno připravíte mixérem: chléb rozlámejte na kousky a rozdrobte. Přidejte olivový olej a všechny ingredience dobře promíchejte.

7.Vytvarujte karbanátky velikosti vlašského ořechu a položte je na pomoučněnou plochu. Posypte je trochou mouky, aby se na nich při smažení vytvořila kůrčička. Pokud karbanátky připravujete v troubě, nechte je bez mouky. Smažené jsou však mnohem chutnější.

8.Do rozehřáté pánve nalijte olivový a slunečnicový olej, vložte masové kuličky a smažte je na středně vysoké teplotě, dokud nezhnědnou, asi 2 minuty z každé strany.

Zdroj: retete-usoare.eu

9.Pak je otočte, pánev přikryjte pokličkou a vařte dalších 5 minut na mírném ohni. Karbanátky by měly zůstat trochu syrové, během dušení v omáčce se propečou.

10.Omáčku rozmixujte vertikálním mixérem, aby byla hladká.

11.Karbanátky přendejte do pánve s omáčkou a vařte dalších 10-15 minut na mírném ohni. Omáčku můžete přikrýt pokličkou, ale dbejte na to, aby se nevařila příliš horká.

Nepřehlédněte:
Nejlepší kuřecí závitky se šunkou a sýrem na světě!
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám dobrou chuť!