Tato domácí pizza s brynzou a slaninou se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný pamlsek. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na její připravu. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost, nakolik je to dokonalá kombinace špičkových slovenských surovin na italský způsob.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pizza s brynzou a oravskou slaninou
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 KL soli
- 1 balíček sušeného droždí (7 g)
- 170 ml vlažné vody
- 1 lžíce olivového oleje
Na vrch:
- 125 g brynza
- 100 ml zakysaná smetana
- 1 ks větší cibule
- 100 g oravská slanina
- 1 větvička rozmarýn
- sůl
- pepř
Jak budeme postupovat:
1. Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě a nechte několik minut odstát, abyse aktivovalo.
2. V míse smíchejte mouku a sůl, přilijte vodu s droždím a zpracujte naběračkou. Přeneste těsto na pracovní plochu (v případě potřeby přidejte mouku) a začněte hníst, abyste získali pružné těsto. Těsto vložíme zpět do mísy vymazané olivovým olejem a necháme ho přikryté utěrkou alespoň 1 hodinu kynout.
3. Slaninu opečeme na pánvi. Jakmile pustí tuk, přidejte na plátky nakrájenou cibuli a smažte ještě asi 2 minuty.
4. Předehřejte troubu na 220 °C.
5. Těsto vytvarujte do požadovaného tvaru a položte ho na plech vyložený pečicím papírem. Potřete zakysanou smetanou a brynzou, přidejte slaninu, cibuli a výpek. Osolte a opepřete a pečte přibližně 7 minut. Ještě horkou pizzu posypte rozmarýnem.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tato pizza s brynzou a oravskou slaninou zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Inspirujte se také receptem na Kuřecí křídla s pečenou rýží – Skvělý oběd pro celou rodinu.