Brambory, květák, cibule a několik indických koření vytvářejí chutné a rychlé pikantní brambory s květákem, který budete rádi připravovat znovu a znovu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pikantní brambory s květákem (Aloo Gobi)
Co budeme potřebovat:
- 1 ks červené cibule
- 1 ks květáku
- 3 ks větších brambor
- 1 lžíce drceného kmínu
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce kurkumy
- 1/2 lžíce mletého chilli
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 hrst čerstvého koriandru
- 3 dl vody
Jak budeme postupovat:
1. Květák rozebereme na menší růžičky, cibuli nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky.
2. Cibuli dejte do velké pánve, zalijte asi 1 dcl vody a vařte ji do měkka. Do vařící se cibule postupně přidejte koření: kmín, zázvor, kurkumu a chilli.
3. Přilijte další vodu (2 dcl), dobře promíchejte a přidejte květák a brambory.
4. Přikryté vařte asi 25 minut, dokud zelenina nezměkne.
5. Nakonec jídlo ochuťte sójovou omáčkou a posypte nasekaným koriandrem.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na pikantní brambory s květákem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na pečené brambory s česnekem a lehce pikantními kuřecími játry.