Domů Recepty Domácí paštika z vepřového bůčku – na cesty, nebo rychlou večeři

Domácí paštika z vepřového bůčku – na cesty, nebo rychlou večeři

Tato paštika z vepřového bůčku je jemná, voňavá a především domácí! Brávám ji na výlety, dovolené a samozřejmě doma mám vždy pár sklenic po ruce. K čerstvému chlebu nic lepšího neznám. Je výborná!

Domácí paštika z vepřového bůčku
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Domácí paštika z vepřového bůčku

Co budeme potřebovat:

  • 2 kg vepřového bůčku s kůží
  • 8 stroužků česneku
  • 3 ks větší cibule
  • 1,5 kg rajčat
  • 6 ks kaparů
  • 3 ks chilli papriček
  • 8 ks vajec (L)
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl, mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Všechny ingredience kromě vajec, hořčice a koření umeleme na masovém strojku.

2. Směs dejte do velkého hrnce na mírný oheň a za občasného míchání vařte, dokud se neodpaří veškerá šťáva ze zeleniny – asi 2 hodiny. V případě potřeby přidejte tu a tam trochu vody. Odstavte z ohně a nechte vychladnout při pokojové teplotě.

3. Když paštika vychladne, přidejte hořčici, sůl a pepř podle chuti. Ponorným mixérem rozmixujte na jemnou pastu. Nakonec přidejte vejce a jedno po druhém je vmíchejte.

Nepřehlédněte:
Domácí kuřecí nugetky bez vajec, mouky a strouhanky - chutnají skvěle!

4. Paštiku vložte do lahví a sterilizujte 2 hodiny.

Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept na domácí paštiku z vepřového bůčku zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na Smažené rýžové kuličky plněné mletým vepřovým masem se smetanovou omáčkou.