Kuřecí prsa ve smetanové omáčce. Tento rafinovaný pokrm můžete vyzkoušet k obědu nebo večeři. Speciální omáčka promění kuřecí prsa ve výjimečnou pochoutku. Maso je měkké, křehké a šťavnaté!

Co budeme potřebovat:
- 4 kuřecí prsa
- 250 g cherry rajčat
- 4 snítky bazalky
- 100 g smetany na krém
- 100 g taveného sýra
- 125 g sýra mozzarella
- sůl a pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1.Kuřecí prsa omyjte a osušte, poté je z obou stran osolte a opepřete.
2.Maso opečte na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dohněda.
3.Rajčata nakrájejte na poloviny a lístky bazalky na malé kousky.
4.Smetanu na šlehačku nalijte do hrnce a postavte na oheň.
5.Přidejte tavený sýr a za stálého míchání přiveďte suroviny k bodu varu. Omáčku podle chuti osolte a opepřete.

6.Vypněte oheň a přidejte bazalku.
7.Pánev vymažte olejem, vložte do ní polovinu rajčat řeznou stranou dolů a vytvořte tak lůžko pro kuřecí prsa.
8.Přidejte maso, pak zbývající rajčata a zalijte omáčkou.
9.Urovnejte plátky mozzarelly a vložte plech do trouby předehřáté na 180 °C asi na 30 minut.

Oběd je připraven! Křehká a chutná kuřecí prsa se skvěle hodí k rýžové příloze.
Přejeme vám dobrou chuť!