Kuřecí prsa ve smetanové zapečené omáčce – tuto pochoutku musíte vyzkoušet

    Kuřecí prsa ve smetanové omáčce. Tento rafinovaný pokrm můžete vyzkoušet k obědu nebo večeři. Speciální omáčka promění kuřecí prsa ve výjimečnou pochoutku. Maso je měkké, křehké a šťavnaté!

    Zdroj: retete-usoare.eu

    Co budeme potřebovat:

    • 4 kuřecí prsa
    • 250 g cherry rajčat
    • 4 snítky bazalky
    • 100 g smetany na krém
    • 100 g taveného sýra
    • 125 g sýra mozzarella
    • sůl a pepř – podle chuti

    Jak budeme postupovat:

    1.Kuřecí prsa omyjte a osušte, poté je z obou stran osolte a opepřete.

    2.Maso opečte na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dohněda.

    3.Rajčata nakrájejte na poloviny a lístky bazalky na malé kousky.

    4.Smetanu na šlehačku nalijte do hrnce a postavte na oheň.

    5.Přidejte tavený sýr a za stálého míchání přiveďte suroviny k bodu varu. Omáčku podle chuti osolte a opepřete.

    Zdroj: retete-usoare.eu

    6.Vypněte oheň a přidejte bazalku.

    7.Pánev vymažte olejem, vložte do ní polovinu rajčat řeznou stranou dolů a vytvořte tak lůžko pro kuřecí prsa.

    8.Přidejte maso, pak zbývající rajčata a zalijte omáčkou.

    9.Urovnejte plátky mozzarelly a vložte plech do trouby předehřáté na 180 °C asi na 30 minut.

    Zdroj: retete-usoare.eu

    Oběd je připraven! Křehká a chutná kuřecí prsa se skvěle hodí k rýžové příloze.

    Přejeme vám dobrou chuť!