Honí vás mlsná a rádi byste vyzkoušeli nějakou tu chutnou slanou novinku? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme netradiční pizzu z kynutého těsta! Díky přiloženému foto receptu a video návodu je příprava této dobroty velice snadná a časově nenáročná!
Už se vám začínají sbíhat sliny? Nasaďte si tedy kuchařskou čepici, vezměte vařečku do ruky a pojďme si společně přichystat tuto netradiční pizzu z kynutého těsta!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto domácí donuty!
Výborný recept na netradiční pizzu z kynutého těsta:
Co budeme potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- 100 ml vody
- 20 g cukru
- 5 g soli
- 50 ml oleje
- 5 g kvasnic
na náplň:
- 100 g mozzarelly
- 50 g cherry rajčat
- 100 g uvařených vajec
- oregano
- 100 g salámu
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme vodu, cukr a droždí. Promícháme.
2) Následně přidáme mouku, sůl a olej.
3) Vypracujeme si hezké hladké těsto, které si necháme pod utěrkou 60 minut kynout.
4) Těsto si následně rozválíme do kruhovitého tvaru.
5) Nyní si za pomoci pokličky nakrájíme stejně velké a stejně dlouhé proužky.
6) Proužky si jednoduše přes sebe přeložíme.
7) Nyní jednoduše přizdobíme surovinami na náplň.
8) Nakonec pomažeme vejcem a posypeme oreganem.
9) Pečeme při 180 stupních zhruba 30 minut.