Neuvěřitelně jednoduchý recept na vynikající bramborové krokety! Děláme je často: buď jako svačinu, nebo jako přílohu. Uvařte si je sami.
Co budeme potřebovat:
- 500 g brambor
- 1 vejce
- 1 lžíci zakysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- 50 g sýra
- 1 stroužek česneku (můžete ho nahradit granulovaným česnekem)
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Oloupejte brambory a uvařte je v mírně osolené vodě doměkka.
2. Vyjměte je z vody a rozmačkejte je šťouchadlem. V případě potřeby ještě trochu osolte.
3. Přidejte olej, zakysanou smetanu, česnek prolisovaný lisem na česnek, mouku a mletý černý pepř podle chuti. Velmi dobře promíchejte.
4. Přidejte nastrouhaný sýr (dokud jsou brambory ještě horké). Míchejte.
5. Po mírném ochlazení směsi přidejte vejce. Míchejte.
6. Vzniklou směs přelijte do zdobicího sáčku, na který jste nasadili kulatou trysku o průměru asi 1 cm.
7. Směs rozprostřete v proužcích na plech vyložený pečicím papírem.
8. Háčky na háčkování opatrně potřete olejem pomocí silikonového kartáčku, aniž byste na ně tlačili, abyste nepoškodili jejich vzhled.
9. Krokety pečte asi 7 minut dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C.
10. Přendejte na talíř a pochutnejte si!