Když jakékoli maso podlijete pivem, získáte vždy o třídu vyšší gastronomický zážitek. Tento pečený králík na pivu bude pro vás skutečný kulinářský zážitek.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečený králík na pivu
Co budeme potřebovat:
- 1 králík
- 4 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- 200 g oravské slaniny
- 2 lžíce másla
- 1/2 litru světlého piva
- sůl, sušený tymián
Jak budeme postupovat:
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Králičí maso (přední a zadní nohy) omyjte, osušte kuchyňskou utěrkou a dobře osolte.
- Kousky masa položte do pekáče na kolečka cibule.
- Posypte je plátky česneku, nakrájenou slaninou a sušeným tymiánem.
- Přidejte kousek másla.
- Pečte 20 minut, poté podlijte pivem a pečte dalších 70 minut.
- Podávejte s vařenými brambory a nakládanou zeleninou.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Doporučujeme: Prokládaná krkovice na pivu a česneku s bramborem a omáčkou: To musíte vyzkoušet!