Tradiční anglická snídaně – jak je máme rádi my!

Následující recept vlastně není ani tak receptem, jako inspirací. Anglickou snídani si můžete upravit podle vlastní chuti a fantazie, například o pečený hermelín, čerstvý salát atd. Samozřejmě, pravá anglická snídaně by nebyla kompletní bez sklenice pomerančové šťávy a černého čaje či kávy s kapkou mléka. My vám ukážeme, jak je máme rádi my!

Tradiční anglická snídaně
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Anglická snídaně (podle nás :))

Co budeme potřebovat:
  • 6 ks vepřových miniklobásek
  • 6 plátků slaniny
  • 4 ks vajec
  • 1 hrst čerstvých šampionů
  • 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce
  • 1 hrst cherry rajčátek
  • 4 bílé tousty
  • máslo, olej, sůl, pepř


Jak budeme postupovat:

  • Slaninu položte na plech vyložený papírem a vložte do trouby pod rozpálený gril na cca 10 minutl
  • Klobásy vyjměte z obalu a na každé udělejte zářezy (na ježka). Poté je z každé strany osmažte na pánvi na troše oleje. Klobásy vytáhněte a rozdělte je na dva velké talíře.
  • Na stejné pánvi připravte volské oká.
  • Poté na oleji osmažte půlky šampionů a rajčat a lehce je osolte a opepřete. Jakmile trochu zhnědnou, vytáhněte je a rozdělte na talíře.
  • Nakonec na pánvi ohřejte fazole v rajčatové omáčce a v toustovači opečte plátky chleba a potřete je máslem
  • Vše pěkně naaranžujte na talíře a užijte si krásné víkendové ráno.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní článek i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Vláčné vajíčkové muffiny, které poslouží jako horká snídaně, svačina či jednohubky.