Domů Recepty Oběd z jednoho plechu – zapečené kuřecí prsa, brambory a žampióny

Oběd z jednoho plechu – zapečené kuřecí prsa, brambory a žampióny

ZDROJretete-usoare.eu

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Vyzkoušejte tento recept na oběd z jednoho plechu – zapečené kuřecí prsa, brambory a žampióny. Lahodný, šťavnatý, aromatický a chutný pokrm! Opravdu to musíte vyzkoušet!

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 4 velké brambory
  • 250 g kuřecích prsou
  • 250 g žampionů
  • 1-2 cibule
  • 200 ml smetany na vaření 15%
  • jeden velký stroužek česneku
  • sůl, mletý černý pepř – podle chuti
  • 100-150 g sýra
  • 2-3 lžíce zakysané smetany
  • olej – na smažení a vymazání tácu

Jak budeme postupovat:

1. Brambory omyjte a dejte je do hrnce. Zalijte je studenou vodou a vařte je ve slupce, dokud nejsou napůl uvařené (asi 10 minut od varu). Vyjměte je z horké vody a nechte vychladnout. Pak je oloupejte a protáhněte velkým struhadlem.

2. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky.

3. Na velké pánvi rozehřejte několik lžic oleje. Přidejte kuřecí prsa a na mírném ohni je osmažte dozlatova.

4. Přidejte cibuli a smažte ji do změknutí.

5. Žampiony oloupejte a nakrájejte na středně silné plátky. Přidejte je na pánev a smažte, dokud se z nich neodpaří tekutina.

Nepřehlédněte:
Vynikající zapečené těstoviny s kuřecím masem a smetanou - doporučujeme

6. Přidejte sůl, mletý černý pepř podle chuti a nožem prolisovaný česnek. Vše míchejte a smažte ještě 1 minutu.

7. Do pánve nalijte smetanu na vaření. Všechny ingredience v něm míchejte a vařte 5-7 minut na mírném ohni.

8. Připravenou směs rovnoměrně rozetřete na pánev ve vymazané čtvercové formě (20 x 20 cm).

9. Navrch dejte nastrouhané brambory. Podle chuti je posypte solí a mletým černým pepřem.

10. Sýr nastrouhejte na velkém struhadle a smíchejte ho s fermentovanou smetanou. Rovnoměrně ji rozetřete na vrstvu brambor.

Zdroj: retete-usoare.eu

11. Pokrm pečte asi 30 minut, dokud nezhnědne, v troubě předehřáté na 200-220 °C.

Přejeme vám dobrou chuť.