Velikonoční beránek – bez něj si tyto svátky neumíme představit!

Velikonoční beránek rozhodně nesmí chybět na velikonočním stole v žádné domácnosti. Oslaďte si velikonoční svátky jednoduchým a velmi chutným receptem v podobě velikonočního beránka. Náš beránek je nadýchaný, vláčný a dokonale měkoučký. Však posuďte sami, jestli není tento velikonoční beránek opravdu ten nejlepší! A to při vší skromnosti.

Velikonoční beránek
Zdroj: cuisineaz.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Velikonoční beránek

Co budeme potřebovat:
  • 4 ks vajec
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1/2 dl oleje
  • máslo na vymazání a hrubá mouka na vyložení formy


Jak budeme postupovat:

  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Bílky vyšlehejte s vanilkovým a moučkovým cukrem na lesklý sníh.
  • Žloutky ušlehejte do sněhu a pak postupně vmíchejte mouku s práškem do pečiva.
  • Těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečte asi 45 minut.
  • Beránka nechte vychladnout, posypte ho moučkovým cukrem a dejte mu čestné místo na velikonočním stole.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept na Velikonočního beránka zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte jednoduchý recept na skvělého velikonočního beránka z tvarohového těsta.