Džem nemusí být vždy jen ovocný. Tentokrát si zkuste připravit tento cibulový džem s medem a pivem, který najde široké uplatnění v každé kuchyni. Skvěle chutná s chlebem, ale hodí se i k hamburgeru nebo hotdogu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Cibulový džem s medem a pivem
Co budeme potřebovat:
- 1 kg cibule
- 1 PL olivový olej
- 125 ml med
- 125 ml jablečný ocet
- 125 ml pivo
- 1 ČL sůl
- 1/2 ČL mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Do hrnce nebo na pánev dejte olivový olej a osmažte na něm cibuli dozlatova.
- Poté přidejte med, jablečný ocet a pivo. Promíchejte a zredukujte na minimum.
- Nakonec je podle chuti osolte a opepřete. Promíchejte a krátce prohřejte.
- Horkým džemem naplňte menší sklenice a ihned je uzavřete víčkem. Naplněné sklenice zabalte do deky a nechte zcela vychladnout.
- Skladujte na chladném a tmavém místě. Po otevření skladujte v chladničce.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na cibulový džem s medem a pivem zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na Cibulové placky – Křupavé placičky s cibulí, šunkou a sýrem připravené za 10 minut.