Kombinace lahodného tuňáka s osvěžujícím citronem a chutnými olivami… Tyto zapékané tuňákové těstoviny s olivami si vás zaručeně získají. Díky jednoduché přípravě je budete mít hotové za méně než 30 minut, takže o rychlý oběd nebo večeři je postaráno.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapékané tuňákové těstoviny s olivami
Co budeme potřebovat:
- 200 g těstoviny
- 2 PL olivy
- 160 g tuňák (ideálně v olivovém oleji)
- šťáva a kůra z 1 citronu
- podle chuti bazalka
- podle chuti sůl
- podle chuti mletý černý pepř
- strouhaný sýr
Jak budeme postupovat:
- Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě.
- Citronovou šťávu a kůru dejte do pánve a zahřívejte na mírném ohni. Přidejte trochu vody, ve které se těstoviny vařily, a nasekané olivy. Vše osolte a opepřete, promíchejte a krátce povařte.
- Poté přidejte těstoviny a tuňáka s olejem. Dobře promíchejte a podle chuti přidejte nasekanou bazalku.
- Připravené těstoviny vložte do menší zapékací misky nebo je rozdělte do dvou menších zapékacích misek.
- Povrch bohatě posypte strouhaným sýrem a zapečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 5 až 10 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na zapékané tuňákové těstoviny s olivami zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte: Zapékaná veka s mozzarellou a bazalkou – rychlovka, kterou zasytíte rodinu za méně než 20 minut.