Kakaová bábovka plněná vanilkovým krémem a jahodami – recept, který nikdy nezklame!

Bábovka prostě nikdy nezklame. Tentokrát si připravíme tento chutný dort s překvapením uvnitř – konkrétně to bude kakaová bábovka s vanilkovým krémem a jahodami!

kakaová bábovka plněná vanilkovým krémem a jahodami – recept, který nikdy nezklame!
Zdroj: bildderfrau.de
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Kakaová bábovka plněná vanilkovým krémem a jahodami

Co budeme potřebovat:

na těsto:

  • 320 g hladká mouka
  • 1,25 KL prášek do pečiva
  • 1 KL jedlá soda
  • 1 KL instantní káva
  • 4 PL kakao
  • 1/2 KL sůl
  • 250 g cukr krystal
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 3 ks vejce
  • 120 g změklé máslo
  • 250 ml mléko
  • 1 PL vinný ocet

náplň:

  • 250 g smetanový sýr (philadelphia, mascarpone…)
  • 30 g máslo
  • 1 KL vanilkový extrakt
  • 1 ks vejce
  • 70 g cukr krystal
  • jahody
  • moučkový cukr


Jak budeme postupovat:

  • Náplň: V míse vyšlehejte smetanový sýr, přidejte změklé máslo a vanilkový extrakt a znovu dobře vyšlehejte. Poté přidejte vejce a dobře je rozšlehejte. Nakonec vmíchejte cukr. Smetanový sýr, máslo a vejce by měly mít pokojovou teplotu.
  • Jahody omyjte, zbavte stopek a nakrájejte na menší kousky.
  • Mléko smíchejte s vinným octem a nechte asi 10 minut odpočívat.
  • Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, kakaový prášek, instantní kávu a sůl. Přidejte krystalový a vanilkový cukr a dobře promíchejte.
  • Vmíchejte změklé máslo a poté po jednom vejce a dobře promíchejte.
  • Nakonec přidejte po troškách mléko a vypracujte hladké těsto.
  • Formu na pečení vymažte máslem a troubu předehřejte na 180 °C.
  • Polovinu těsta naneseme do bábovkové formy. Na těsto do středu naneseme náplň – můžeme k tomu použít cukrářský sáček. Náplň posypeme pokrájenými jahodami. Nakonec naneseme zbytek těsta.
  • Naplněnou buchtovou formu přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě asi 60 minut.
  • Zda je bábovka již upečená zjistíme tak, že do ní zapíchneme spajdli. Vytáhneme-li ji čistou – bábovka je upečená. Pokud se na špejli těsto nalepí – necháme ještě dopéct.
  • Upečenou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem. Nakrájíme a můžeme podávat.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na kakaovou bábovku plněnou vanilkovým krémem a jahodami zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na kakaový dezert s vanilkovým krémem a medem – Jistě si jej zamilujete!