Sladké domácí tvarohové buchty jsou neuvěřitelně měkké a chutné. A co je nejdůležitější, můžete si je připravit i k snídani, protože netrvají dlouho. Věřte nám, jsou úžasné! Vřele doporučujeme je vyzkoušet.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 180 g 5% sladkého tvarohu
- 100 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 1/3 lžičky soli
- 50 ml rafinovaného slunečnicového oleje
- 100 ml mléka
- přibližně 250 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
Pro náplň:
- 200 g sladkého tvarohu
- 2 lžíce cukru
- 1,5 lžíce škrobu
Ostatní: moučkový cukr – na ozdobu.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: V hluboké míse smíchejte sladký tvaroh, toastový cukr, vanilkový cukr a sůl.
2. Přidejte rafinovaný slunečnicový olej a mléko. Míchejte.
3. Postupně přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Těsto nejprve promíchejte lžící, poté ho prohněťte rukama. Mělo by být měkké a nelepivé.
4. Připravte náplň: Do mísy dejte tvaroh, cukr a škrob. Dobře promíchejte.
5. Vytvarujte bochánky: Těsto rozválejte na obdélníkový váleček o tloušťce 3-5 mm. Okraje uhladíme a nakrájíme na 8 stejných obdélníků (zbytek těsta po uhlazení můžeme roztáhnout a vytvarovat).
6. U jednoho z kratších okrajů každého obdélníku těsta dejte lžičku náplně. Poté je srolujte do ruliček.
7.Bochánky položte na plech vyložený pečicím papírem “švem dolů” a nechte mezi nimi mezery.
8. Pečte 25-30 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.
9. Po mírném vychladnutí buchty posypeme moučkovým cukrem.
10. Buchty podávejte se sladkým tvarohem! Jsou měkké, jemné a chutné!
Přejeme vám dobrou chuť!