Z předchozího dne mi doma zbylo mleté maso, které, jak je známo, se musí rychle zpracovat. Pátrala jsem po nějakém smysluplném receptu a vznikla tato vynikající tradiční a voňavá sekaná s vajíčkem. Inspirujte se!

Vepřová sekaná s vajíčkem
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřová plec
- 2 ks rohlíky
- 8 ks vejce
- 6 ks česnek
- 2 ks cibule
- 1 šálek mléko
- 1 šálek strouhanka
- 2 KL majoránka
- 1 KL sůl
- 1/2 KL černý pepř
- 1 KL červená paprika mletá
- 1 hrst petržel
- 2 PL hladká mouka
Jak budeme postupovat:
- Uvařte 5 vajec natvrdo (10 minut).
- Maso, cibuli a česnek umelte.
- Rohlíky namočené v mléce nakrájejte a přidejte k mletému masu.
- Přidejte 3 celá vejce, sůl, pepř, papriku, majoránku, strouhanku a nasekanou petrželku. Vše dobře promíchejte.
- Polovinu směsi položte na pomoučněnou desku a doprostřed dejte uvařená vejce. Přikryjte druhou polovinou směsi a vytvarujte váleček. Každou stranu pečlivě obalte v hladké mouce. Přendejte je do zapékací misky a podlijte trochou vody.
- Přikryjte je alobalem a pečte při 180 stupních asi hodinu.
- Po hodině odstraňte alobal, přelijte tukem a pečte odkryté dozlatova.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na vepřovou sekanou s vajíčkem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme: Šneci na jehle z vepřové krkovice – jednoduché a chutné.