Tradiční, voňavá, jemně křupavá sekaná s vajíčkem

Z předchozího dne mi doma zbylo mleté maso, které, jak je známo, se musí rychle zpracovat. Pátrala jsem po nějakém smysluplném receptu a vznikla tato vynikající tradiční a voňavá sekaná s vajíčkem. Inspirujte se!

tradiční, voňavá, jemně křupavá sekaná s vajíčkem
Zdroj: femina.hu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Vepřová sekaná s vajíčkem

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg vepřová plec
  • 2 ks rohlíky
  • 8 ks vejce
  • 6 ks česnek
  • 2 ks cibule
  • 1 šálek mléko
  • 1 šálek strouhanka
  • 2 KL majoránka
  • 1 KL sůl
  • 1/2 KL černý pepř
  • 1 KL červená paprika mletá
  • 1 hrst petržel
  • 2 PL hladká mouka


Jak budeme postupovat:

  • Uvařte 5 vajec natvrdo (10 minut).
  • Maso, cibuli a česnek umelte.
  • Rohlíky namočené v mléce nakrájejte a přidejte k mletému masu.
  • Přidejte 3 celá vejce, sůl, pepř, papriku, majoránku, strouhanku a nasekanou petrželku. Vše dobře promíchejte.
  • Polovinu směsi položte na pomoučněnou desku a doprostřed dejte uvařená vejce. Přikryjte druhou polovinou směsi a vytvarujte váleček. Každou stranu pečlivě obalte v hladké mouce. Přendejte je do zapékací misky a podlijte trochou vody.
  • Přikryjte je alobalem a pečte při 180 stupních asi hodinu.
  • Po hodině odstraňte alobal, přelijte tukem a pečte odkryté dozlatova.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na vepřovou sekanou s vajíčkem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme: Šneci na jehle z vepřové krkovice – jednoduché a chutné.