Šneci na jehle z vepřové krkovice – jednoduché a chutné

Šneci na jehle z vepřové krkovice Vás určitě okouzlí. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Za recept děkujeme Martině.

Šneci na jehle z vepřové krkovice – jednoduché a chutné
Zdroj: Martina Hančlová

Šneci na jehle z vepřové krkovice:

Co budeme potřebovat:

  • 5 plátků vepřové krkovice
  • sůl, pepř
  • 10 plátků anglické slaniny
  • 15 plátků šunkového salámu nebo šunky
  • 10 dkg salámu paprikáš nebo jiný pikantní
  • 1 lahůdková cibulka

Marináda na maso:

  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 vrchovatá lžíce provensálských bylinek (koření)
  • sůl (se solí opatrně)
  • mletý pepř

Jak budeme postupovat:

1) Nejdříve si smícháme ingredience na marinádu. Se solí opatrně, sójová omáčka a dijonská hořčice již slané jsou. 

2) Plátky vepřové krkovice dobře naklepeme, posolíme, opepříme. Potřeme z obou stran marinádou, dáme do mísy, zbytek marinády nalijeme na uložené plátky. Necháme v lednici uležet, nechávala jsem dva dny, ale stačí i den. 

3) Po naložení dáme vždy na plátek masa plátky slaniny, šunky a paprikáše či jiného pikantního salámu. Srolujeme a než připravíme všechny rolky, upevníme párátkem. 

4) Roládky pak ostrým nožem nakrájíme na asi 1cm silné šneky a ty napíchneme na jehlu nebo špičatou špejli. Napíchané šneky ještě potřeme zbytkem marinády. 

5) Nakrájíme lahůdkovou cibulku na kolečka, zbytky salámu, šunky i anglické slaniny a vše dáme na plech. Misku po naloženém masu propláchneme trochou vody a nalijeme na plech. Jehly se šneky položíme na okraje plechu, zakryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme hodinku a půl. Ke konci odkryjeme