Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vynikající koláč s vanilkovým pudinkem a smetanou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 7 žloutků
- 200 g krystalového cukru
- 200 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaového prášku
- 11 lžic vody
- 2 lžíce oleje
Na krém:
- 7 vaječných bílků
- 220 g krystalového cukru
- 500-600 ml mléka
- 2 balíčky vanilkového pudinku
Na polevu:
- 400 ml smetany
- nastrouhaná hořká čokoláda podle chuti
Jak budeme postupovat:
1) Nejprve smíchejte žloutky s cukrem, vodou a olejem, poté přidejte prášek do pečiva a kakao. Těsto promíchejte a nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy na pečení nebo koláčové formy.
2) Pečte při 180 stupních asi 20-25 minut.
3) Mezitím si připravte krém. Pudink připravíme v mléce bez cukru, uvaříme velmi hustý pudink. Bílky vyšlehejte s cukrem do pěny a horké je vmíchejte do pudinku. Přísady dobře promíchejte, aby se spojily. Pokud se vám zdá krém příliš hustý a tvrdý, můžete přidat máslo, aby změkl.
4) Na upečené těsto naneste krém a nechte ho vychladnout. Vyšlehejte smetanu a rozetřete ji na vychladlý krém. Pak už jen ozdobte strouhanou čokoládou a nechte vychladit v lednici.