Domů Recepty Vynikající koláč s vanilkovým pudinkem a smetanou

Vynikající koláč s vanilkovým pudinkem a smetanou

ZDROJbucatarianoastra.online

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vynikající koláč s vanilkovým pudinkem a smetanou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.

Zdroj: bucatarianoastra.online

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 7 žloutků
  • 200 g krystalového cukru
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 11 lžic vody
  • 2 lžíce oleje

Na krém:

  • 7 vaječných bílků
  • 220 g krystalového cukru
  • 500-600 ml mléka
  • 2 balíčky vanilkového pudinku

Na polevu:

  • 400 ml smetany
  • nastrouhaná hořká čokoláda podle chuti

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve smíchejte žloutky s cukrem, vodou a olejem, poté přidejte prášek do pečiva a kakao. Těsto promíchejte a nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy na pečení nebo koláčové formy.

2) Pečte při 180 stupních asi 20-25 minut.

3) Mezitím si připravte krém. Pudink připravíme v mléce bez cukru, uvaříme velmi hustý pudink. Bílky vyšlehejte s cukrem do pěny a horké je vmíchejte do pudinku. Přísady dobře promíchejte, aby se spojily. Pokud se vám zdá krém příliš hustý a tvrdý, můžete přidat máslo, aby změkl.

Nepřehlédněte:
Nadýchaný jablečný koláč z hrnku s pověstnou jemnou chutí - hotový za 30 minut!

4) Na upečené těsto naneste krém a nechte ho vychladnout. Vyšlehejte smetanu a rozetřete ji na vychladlý krém. Pak už jen ozdobte strouhanou čokoládou a nechte vychladit v lednici.