Tenké těsto s krémovou čokoládovou náplní – Lahodná sladká dobrota

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na tenké těsto s krémovou čokoládovou náplní. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.


Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 3 ks – vejce
  • 250 g – moučkový cukr
  • 2 polévkové lžíce – kakao
  • 70 ml – olej
  • 30 ml – mléko
  • 350 g – polohrubá mouka
  • 1 balíček prášku do pečiva

Krém:

  • 700 ml – smetana ke šlehání
  • 70 g – moučkový cukr
  • 150 g hořké čokolády
  • 1 lžička – vanilkový extrakt
  • 1 polévková lžíce rumu

Nahoru:

  • 150 g hořké čokolády
  • 2 polévkové lžíce – oleje

Postup:

1. Připravte si plech o rozměrech 25 x 30 cm vyložený pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180 stupňů.

2. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao, olej, mléko a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Připravené těsto navrstvěte na plech a pečte asi 20 – 25 minut. Upečené těsto rozdělte na polovinu.

3. Smetanu, cukr, vanilku a rum vyšlehejte do tuha. Čokoládu rozpustíme nad párou a necháme mírně vychladnout. Přidejte ji ke šlehačce a spojte.

4. Na jeden plát těsta navrstvěte krém, pěkně ho uhlaďte a položte druhý plát těsta. Navrch dejte rozpuštěnou čokoládu, do které byl přidán olej. Užijte si to!