Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na tenké těsto s krémovou čokoládovou náplní. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 ks – vejce
- 250 g – moučkový cukr
- 2 polévkové lžíce – kakao
- 70 ml – olej
- 30 ml – mléko
- 350 g – polohrubá mouka
- 1 balíček prášku do pečiva
Krém:
- 700 ml – smetana ke šlehání
- 70 g – moučkový cukr
- 150 g hořké čokolády
- 1 lžička – vanilkový extrakt
- 1 polévková lžíce rumu
Nahoru:
- 150 g hořké čokolády
- 2 polévkové lžíce – oleje
Postup:
1. Připravte si plech o rozměrech 25 x 30 cm vyložený pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
2. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao, olej, mléko a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Připravené těsto navrstvěte na plech a pečte asi 20 – 25 minut. Upečené těsto rozdělte na polovinu.
3. Smetanu, cukr, vanilku a rum vyšlehejte do tuha. Čokoládu rozpustíme nad párou a necháme mírně vychladnout. Přidejte ji ke šlehačce a spojte.
4. Na jeden plát těsta navrstvěte krém, pěkně ho uhlaďte a položte druhý plát těsta. Navrch dejte rozpuštěnou čokoládu, do které byl přidán olej. Užijte si to!