Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na hrnkový recept na tvarohovo-kakaový koláč. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek cukru
- 1 šálek mléka
- 1/2 šálku oleje
- 1 sáček prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 2 celá vejce
- citronová kůra
Krém:
- 500 g tvarohu
- 1 šálek cukru
- 1/2 šálku mléka
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 celá vejce
- 1 ks vanilkového pudinku
Jak budeme postupovat:
1. Připravíme první těsto. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, poté i ostatní ingredience.
2. Připravíme druhé těsto; vajíčka vyšleháme s cukrem, přidáme ostatní ingredience, včetně pudinku, který se dává sypký, ne uvařený.
3. Na tukem vymazaný plech nalijeme nejprve 1/2 prvního těsta, na něj nalijeme lžící, pomalu druhé, tvarohové těsto, nakonec na plech nalijeme zbytek.
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 175-180 ° C tak 35-40 minut.