Domů Recepty Vynikající zákusek s kokosem a oblíbeným džemem – všichni ho milují

Vynikající zákusek s kokosem a oblíbeným džemem – všichni ho milují

ZDROJkasiawgarach.pl

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vynikající zákusek s kokosem a oblíbeným džemem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.

Zdroj: kasiawgarach

Co budeme potřebovat:

Na piškotové těsto:

  • 5 vajec L.
  • 1 hrnek hladké pšeničné mouky (250 ml)
  • 1 šálek cukru
  • 2 lžíce bramborové mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce horké vody

Další složky:

  • 1 kelímek rybízového džemu nebo 3/4 podle velikosti kelímku.
  • 2 suché rohlíky
  • 3 sklenice mléka
  • 1/2 šálku cukru
  • 250 gramů margarínu nebo másla
  • 200 gramů kokosových hoblin
  • 1 balíček vanilkového cukru

Jak budeme postupovat:

  1. Pečení sušenek: ušlehejte bílky se špetkou soli do tuhé pěny. Na konci šlehání přidejte cukr. Když je pěna vyšlehaná, přidejte za stálého míchání jeden žloutek. Poté přisypte obě mouky s práškem do pečiva a jemně promíchejte. Nakonec přilijte olej a vodu. Důkladně promíchejte, dokud se ingredience nespojí.
  2. Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. (Použila jsem plech o rozměrech 40 × 26 cm, ale můžete použít i menší, 36 × 24 cm. Houba bude vyšší a bude se lépe krájet).
  3. Piškot vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 35 minut. Po upečení ji nechte zcela vychladnout.
  4. Příprava směsi: Suché rohlíky zalijte 2 šálky studeného mléka a nechte změknout. Pak je rozmačkejte vidličkou, ale mléko nevypouštějte. Zbylou sklenici mléka svařte s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přidejte nastrouhané rohlíky s mlékem a polovinu kokosových lupínků (100 g). Za stálého míchání vařte asi 5 minut a poté odstavte do chladna.
  5. Když směs vychladne, vmíchejte měkké máslo / margarín a poté za stálého míchání přidejte lžíci vychladlé směsi.
  6. Skládání těsta: vychladlý piškot vyjměte z formy a rozkrojte ho na dvě části. Jednu polovinu položte zpět na plech vyložený pergamenovým papírem.
  7. Na piškot rozetřete rybízovou marmeládu, pak jej zarovnejte a potřete polovinou směsi. Přikryjte druhou polovinou těsta. Lehce stiskněte. Zbylou směs rozetřete na povrch dortu.
  8. Na suché pánvi opražte zbývající kokosové lupínky a posypte jimi koláč.
  9. Hotový dort uložte přes noc do chladničky.

Přejeme Vám dobrou chuť.