V jednoduchosti je krása. Domácí máslové sušenky se stanou křupavým obalem tohoto dokonalého tvarohového koláče. Pojďme si ho připravit!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tvarohový koláč s domácími sušenkami
Co budeme potřebovat:
na domáce sušienky:
- 260 g hladká mouka
- 1 balíček vanilkový cukr
- 100 g cukr krystal
- 1,5 KL prášek do pečiva
- 200 g studené máslo
- 4 ks žloutky
na tvarohovou náplň:
- 500 ml smetana ke šlehání
- 200 g moučkový cukr
- 2 balíčky Zlatý klas
- 200 ml zakysaná smetana
- 500 g měkký tvaroh
Jak budeme postupovat:
- Ve míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, cukrem a vanilkou.
- Potom přidáme na kostičky nakrájené studené máslo a konečky prstů vypracujeme jemnou drobenku.
- Žloutky z těsta spojte v jeden celek, který dejte na 30 minut do chladničky.
- Potom ho rozdělíme na dvě poloviny. Jednu část uplácneme na dno malé hlubší formy (20×20 cm).
- Druhou polovinu rozválejte mezi dvěma plechy na placku silnou asi půl centimetru (na tvaru nezáleží).
- Obě těsta pečte současně v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut. Zatímco připravujete náplň, nechte ji vychladnout.
- Vychladlou smetanu vyšleháme spolu s cukrem, zlatým klasem a zakysanou smetanou do nadýchaného krému, do kterého nakonec přimícháme tvaroh.
- Nádivku navrstvíme na korpus v plechu, zarovnáme a na vrch rozdrobíme upečený plát.
- Takto koláč uložíme do chladničky alespoň na 4 hodiny ideálně přes noc.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na tvarohový koláč s domácími sušenkami zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také jednoduchý nepečený zákusek s banány, zakysané smetany a piškotů.