Skořicoví šneci – lahodní a velmi snadní na přípravu jsou ideální pro celou rodinu. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Za tento skvělý recept děkujeme Martině. Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.
Co budeme potřebovat:
Na kvasení:
- 1/2 šálku teplé vody
- 5 g cukru
- 8 g instantního droždí
Těsto:
- 430 g mouky
- 67 g veganského másla
- 125 ml sójového/kokosového/ovesného mléka (podle toho, co preferujete)
- 73 g cukru
- 6 g soli
Skořicová náplň:
- 110 g kokosového cukru
- 10 g skořice
- 50 g veganského másla
- rozinky
Na povrch:
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžičky margarínu/kokosového oleje (podle toho, co preferujete)
- špetka vanilky
- 1/4 šálku sójového mléka
Jak budeme postupovat:
- Do malé misky nalijte teplou, ale ne horkou vodu. Mícháme cukr, dokud se nerozpustí, a přidáme droždí. Nechte 6-7 minut odstát.
- Těsto. Rozpusťte máslo, přidejte mléko, cukr a sůl. Směs by měla být teplá. Vmíchejte droždí a promíchejte dohladka. Připravené těsto dejte na hodinu na teplé místo. Po této době přidejte zbytek mouky. Chvíli hněteme a pak těsto rozválíme na tloušťku asi 1 cm do tvaru obdélníku.
- Těsto vymažte máslem a posypte cukrem smíchaným se skořicí (poznámka – kokosový cukr dodá těstu jemnou karamelovou příchuť – můžete použít jiný) a rozinkami. Srolujte jako roládu a nakrájejte na 3-4 cm silné kousky, vložte do formy a pečte 25-30 minut při 180 stupních.
- Smíchejte moučkový cukr s rozpuštěným margarínem a vanilkou a poté pomalu přidávejte sójové mléko, dokud nevznikne lehce řídká konzistence. Nakonec hotové šneky přelijte a nechte ztuhnout.