Vynikajíci lahodná polévka z bílých fazolí, která je plná bílkovin a vlákniny

Tato jednoduchá, velmi jemná polévka z bílých fazolí je díky použití lahodných bílých fazolí plná bílkovin a vlákniny. Pojďme na recept!

Vynikajíci lahodná polévka z bílých fazolí pro celou rodinu
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Polévka z bílých fazolí

Co budeme potřebovat:
  • 1,5 šálku bílých fazolí
  • 1,5 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks mrkve
  • 3 ks středně velkých brambor

Ostatní suroviny:

  • 1,5 KL sůl
  • 1/2 KL mletý černý pepř
  • 1 PL slunečnicový olej
  • 1 špetka mletá červená paprika
  • 50 ml smetana 33%

Jíška:

  • 1 PL slunečnicový olej
  • 1PL hladká mouka
  • 1/2 ks cibule
  • 1 hrstka petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Bílé fazole oloupeme, propláchneme a necháme přes noc namočené ve vodě.

2. Cibuli nakrájíme na malé kousky a osmahneme na oleji ve středně velkém hrnci do zlata. Přidejte česnek, propláchnuté fazole a zalijte vodou.

3. Osolte a opepřete a vařte asi 45 minut.

4. Mrkev a brambory očistěte a nakrájejte na kostičky. Přidejte je do polévky a vařte asi 20 minut.

5. Mezitím na oleji osmahněte cibuli, přidejte 1 lžíci hladké mouky, osmahněte a přidejte špetku mleté červené papriky. Odstavte, přilijte trochu studené vody a promíchejte, aby vznikla řidší jíška.

6. Připravenou jíšku nalijte do hrnce s polévkou a ještě několik minut povařte. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tato polévka z bílých fazolí zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Vyzkoušejte: Zapečené brambory s mletým masem a sýrem – Rychlý recept pro celou rodinu.