Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na neskutečně výborný čokoládový zákusek s chutným krém. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Recept na neskutečně výborný čokoládový zákusek:
Co budeme potřebovat:
Plech na pečení 24 × 24 cm
Na základ:
- 0,5 šálku pšeničné mouky
- 0,5 sklenice cukru
- 4 vejce
- 3 lžíce kakaa
Na krém:
- 1 kostka másla/margarínu (200/250 g)
- 0,5 šálku mléka
- 2 šálky sušeného mléka
- 0,5 šálku cukru
Na krém:
- 250 g mascarpone
- 100 g hořké čokolády
- 150 ml 30% smetany
Forma 24 x 24 cm
Jak budeme postupovat:
- Bílky smíchejte se špetkou soli. Postupně přidávejte cukr a šlehejte, dokud neztuhne.
- Přilijte žloutky a krátce promíchejte, dokud se nespojí.
- Do směsi přidejte mouku a kakao. Vše důkladně promíchejte dřevěnou lžící. Dávejte pozor, aby na dně nezůstal suchý prášek.
- Nalijte piškot do formy vyložené papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C asi na 15 minut.
- Mléko s cukrem svařte v hrnci a poté nechte vychladnout;
- Máslo utřete mixérem. Za stálého šlehání postupně přidávejte vychlazené mléko;
- Přidejte po 1 lžíci sušeného mléka a průběžně míchejte. Směs by měla být hladká a homogenní.
- Vložte rozdrcenou čokoládu do hrnce, přilijte smetanu a zahřívejte na mírném ohni, dokud se nespojí. Odstavte a nechte vychladnout;
- Vychladlý piškot mezitím potřete lehkým mléčným krémem.
- Krátce rozmixujte sýr mascarpone a pak po lžících za stálého míchání přidávejte čokoládovou směs. Měli byste získat hladký čokoládový krém;
- Čokoládovým krémem potřete vrchní část dortu a dejte do chladničky – nejlépe přes noc.